Наталка Могилевська, Джамала, Олег Скрипка та інші: як українські зірки вшановують пам’ять Ніни Матвієнко

Українські зірки діляться спогадами про Ніну Матвієнко у соціальних мережах. Наталка Могилевська, Олег Скрипка, Монатік та інші сумують за колегою

Ніна Матвієнко відійшла у вічність 8 жовтня 2023 року, але залишила після себе велику творчу спадщину: пісні, ролі в кіно і світлі спогади. Колеги по творчому цеху і ті, хто знав Ніну Митрофанівну, згадують теплі моменти життя, пов’язані з видатною українською співачкою, народною артисткою Української ССР та просто мудрою жінкою, яка має звання Героя України.

Джамала присвятила Ніні Митрофанівні велику публікацію у своїй соцмережі Instagram. Переможниця конкурсу “Євробачення-2016” пише, що в неї є десятки світлих спогадів про пані Ніну. Джамала пригадує, як на 8-му місяці вагітності записувала свою пісню “Крила”. По дорозі їй зустрілась Ніна Митрофанівна та попросила її підвезти. Та дорогою розповідала Джамалі про свою власну вагітність. Це було за радянських часів, співати було вкрай важко, але купа концертів по всій країні не дозволяли розслаблятися навіть під час вагітності. Вони виступали в холоді та напівголодні, але в ті часи всім було на це все одно…

Свої спогади про Ніну Матвієнко є і у Ольги Сумської. Вона називає пані Ніну Берегинею Української пісні та зазначає:

– Через два дні готувались родиною вітати Ніночку з Днем Народження… Не судилося.

Також Ольга В’ячеславівна висловила співчуття родині Тоні Матвієнко та подякувала долі за можливість надихатися творчістю співачки, спілкуватися з нею та слухати божественний голос.

Артем Пивоваров 10 жовтня зі сцени вшанував пам’ять Ніни Матвієнко, якій у цей день мало виповнитися 76 років. Він присвятив їй пісню “Думи”, яку за словами молодого співака Ніна Матвієнко дуже любила.

Олег Скрипка у спогадах про Ніну Матвієнко зазначає:

– Бракує слів, пішла в засвіти квітка-душа…

Також співак написав, що саме з вуст пані Ніни він ще за радянських часів почув першу українську пісню.

– Важливо, щоб ми з вами зараз усвідомили, що з пані Ніною відійшла ціла епоха тих людей, які за радянських часів з високою якістю, душевністю та любов’ю несли и зберегли українську пісню, український дух.

пише Олег Скрипка.

Наталка Могилевська в своєму Instagram поділилася світлиною з посміхненою Ніною Матвієнко та написала:

– Ніна Митрофанівна для нашої родини — дуже близька людина, вона завжди згадувала мого діда з невиразним теплом та любов’ю, він навчав її в Університеті ім.. Т. Г. Шевченка української мови у радянські часи…

Наталля Могилевська також подякувала пані Ніні за вагомий внесок в українську культуру і назвала її Легендою української сцени.

Окрема публікація, присвячена Ніні Матвієнко, є і в Інстаграмі музиканта Monatikа:

– Вона була неймовірно людяна, щира, неповторна, справжня Легенда… Її поради і думки я буду нести з собою все моє життя…

зазначив музикант.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.