“Запалила свічку і якісь молитви читала… “: Павло Зібров розповів про турботу від Ніни Матвієнко

"Прийшла до мене з примочками, з зіллями… Після молитви заспівала якусь колискову…" Павло Зібров розповів свої спогади про Ніну Матвієнко и назвав її старшою сестрою, мамою та Душею України.

11 жовтня українці прощалися з українським соловейком, справжньою жінкою та Мамою, прекрасною співачкою Ніною Матвієнко. Паніхіда за нею відбулася в Головному храмі Свято-Феодосійського монастиря, а потім шанувальники творчості змогли попрощатися з улюбленою виконавицею українських пісень у Національній Філармонії.

Серед тих, хто прийшов віддати шану Ніні Митрофанівні, був і співак Павло Зібров. У розмові з журналістами виконавець пісні «Хрещатик» розповів, що образ Ніни Матвієнко в нього асоціюється з Мамою, душею України, старшою сестрою.

Павло поділився світлими спогадами про співачку:

— “Мені пощастило з нею жити в одному під ‘їзді, в одному будинку. Тоді, коли я тільки починав співати, а вона була зіркою…”

Павло Зібров розповів про турботу від Ніни Матвієнко
Павло Зібров розповів про турботу від Ніни Матвієнко

Співак пригадав, як одного разу дуже сильно захворів и пішов до аптеки. Зайшовши в ліфт, він зіштовхнувся з Ніною Митрофанівною. Вона побачила його стан та поцікавилася:

— Павле, що з тобою?

Музикант поскаржився на поганий стан здоров’я і вже за 10 хвилин пані Ніна була в нього дома з народними ліками. Зробила примочки, напоїла мікстурами, а потім — запалила свічку та стала читати молитву.

Павло Зібров поділився спогадами про Ніну Матвієнко
Павло Зібров поділився спогадами про Ніну Матвієнко

В той день хворий Павло Зібров заснув під лагідну колискову Ніни Митрофанівни, а на ранок прокинувся вже здоровим. Температура, яка ще ввечері досягла відмітки +39º, знизилася до +36,6º.

Ховаючи за пишними вусами посмішку, Павло Зібров підсумував:

— Отак ішла в мене Ніна Матвієнко, її образ, як просто людина, як старша сестра, як мама… Такий всеосяжний образ Ніни Матвієнко: сестри, подруги, Мами, ну і Душі України.

Ніна Митрофанівна Матвієнко запам’яталася багатьом українцям своїм співочим голосом та мудрістю. Зараз шанувальники сумують за співачкою та співчувають родині її улюбленої доньки Тоні.

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?