“Пропагує антихристиянські цінності”: чому кліп Жадана та Соловій на пісню “Серце” обурив церкву?

Христина Соловій та Сергій Жадан зняли епічний кліп на пісню "Сердце". В ньому все наче добре і по-українськи, але… Локацією для зйомки була вибрана церква, а в одному з кадрів цілуються дві дівчини

Новий кліп від гурту “Жадан і собаки” за участю співачки Христини Соловій накоїв галасу. Він був опублікований тиждень тому у соціальній мережі Youtube, але відразу потрапив в немилість у церкви. Чому? Справа в тому, що головною локацією для зйомки було обрано церковний храм святого Андрія Первозваного.

Христина Соловій та Сергій Жадан потрапили у новий скандал
Христина Соловій та Сергій Жадан потрапили у новий скандал

Ситуація нібито нормальна, але організатори зйомок не попередили служителів церкви про сюжет. Якщо бути більш точними, то в сценарії відеоролика присутній епізод, у якому дві дівчини цілуються одна з одною в губи.

Представники храму, в якому велися зйомки, відреагували на скандальний сюжет миттєво. Через короткий час після появи кліпу в Інтернеті на офіціальній сторінці церкви святого Андрія Первозваного у Facebook з’явилося прохання про видалення відео, яке “пропагує антихристиянські цінності”. Крім того, в церкві зауважили, що під час обговорення деталей зйомок їх ознайомили зовсім з іншим сюжетом кліпу:

– він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми були наперед проінформовані — заявляють представники церкви святого Андрія Первозваного у своїй офіційній заяві.

Головні герої кліпу Сергій Жадан та Христина Соловій відреагували на скандал навколо своєї роботи та наголосили, що у відео нема ніякого святотатства, а церква в сюжеті — це лише метафора. Адже композиція “Серце”, на яку знято кліп — це історія про любов до світу, що походить з чесності, а також розуміння всіх недоліків та вад суспільства.

Христина Соловій сказала, що ідея кліпу "Серце" належить Жадану

Цей проект розповідає про кохання двох людей, в якому переплелися віданність і сміливість.
До речі, самі артисти заявили, що передбачали цей скандал заздалегідь, але все одно провели зйомки. Христина Соловій взагалі перевалила всю відповідальність на Жадана, заявивши, що ця робота була саме його ідеєю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?