Великий друг України: Джек Глісон з “Гри Престолів” в рожевій панамі декламував вірш Сергія Жадана

Підтримка українців від ірландського актора Джека Глісона: зірка серіалу "Гра Престолів" прочитав вірш українського поета Сергія Жадана. Яка назва віршу та чому Джек обрав його? Розповідаємо

Джек Глісон — ірландський актор, що відомий глядачам за роллю короля Джоффрі Баратеона у серіалі “Гра Престолів”. А ще цей хлопець — добрий друг України та українців. Після початку повномасштабного вторгнення Джек багато разів висловлював свою підтримку нашому народові, а в лютому 2023 року взагалі приїхав до Києва, щоб подарувати армії пікап.

Тоді Джек Глісон зізнавався, що популярність у сучасному світі – це інструмент, за допомогою якого можна допомагати українцям, що виборюють зараз свою свободу та незалежність. Артист припустив, що його візит до України приверне увагу людей зі всього світу, а значить – буде ще більше допомоги, і ще більше підтримки.

Джек Глісон – ірландський актор, що підтримує Україну
Джек Глісон – ірландський актор, що підтримує Україну

Днями Джек Глісон знов яскраво підкреслив свою проукраїнську позицію. Актор в черговий раз продемонстрував те, що готовий підтримувати український народ у буремні часи.
В Лондоні Джек завітав до заходу від Talented U Association, де проводився майстер-клас та була організована зустріч з українськими акторами і режисерами. Тут Глісон розповів про свій досвід та обговорив з колегами по творчому цеху ті виклики, з якими актори стикаються зараз, на тлі неспокійної ситуації в світі загалом, та в Україні – зокрема.

А ще Джек прочитав на майстер-класі вірш українського поета Сергія Жадана “Плеєр” зі збірки віршованих творів “Життя Марії”. Читання відбулося на англійській мові, адже у серпні 2021 року саме цей вірш переклала для видавництва New York Times американська письменниця українського походження Вірляна Ткач разом із ще одною поетесою Вандою Фіпс.

Як пояснює сам Джек Глісон – він обрав вірш “Плеєр” невипадково. На думку зірки “Гри Престолів” – випущена до вторгнення українська поезія має велику актуальність в наш час.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?