Українська співачка Джамала звучатиме на Греммі: її альбом потрапив до лонг-листа в одній номінації з Shakti

Дівчинка з маленького села Кучук-Озень (Малоріченьске) Алуштинського району стала ближче до своєї мрії. Джамала зі своїм музичним альбомом "Qirim" потрапила до лонг-листу міжнародної музичної премії

Днями переможниця конкурсу ” Євробачення-2016″ українська співачка Джамала у своєму Instagram розповіла шанувальникам своєї творчості добрі новини про свої успіхи у кар’єрі. Виявляється, що виконавиця пісні “1944” подавала заявку на участь у міжнародній музичній премії “Греммі” і отримала в ній номінацію за свій альбом “Qirim”, потрапивши до лонг-листу у категорію “Best Global Music Album”.

У фінальному списку номінантів цієї категорії також опинились перуанська співачка Susana Baca (Epifanías), виконавиця з Індії Shakti та гурт Bokanté з Гваделупи.

Ця подія викликала у Джамали цілий вирій спогадів зі свого минулого життя. У публікації співачка пригадала, як маленькою ставала на табурет перед гостями і співала під акордеон, на якому грав батько, або ж фортепіано, за яке завжди сідала матуся.

Співачка Джамала номінована на премію Греммі у категорії Best Global Music Album
Співачка Джамала номінована на премію Греммі у категорії Best Global Music Album

Ще маленькою вона намагалася якомога голосніше переспівати хіти Вітні Х’юстон, а після школи допомагала батькам і випасала шістьох овець. Тоді це було її головним завданням, бо батько-музикант у той час, коли в нього не було роботи за спеціальністю – продавав м’ясо.

Шлях до номінації у премії “Греммі” був для Джамали доволі непростим і тернистим:

— Скільки невдач чекало попереду, скільки розчарувань. Сотні. А може, і тисячі. Хто рахує — ділиться спогадами виконавиця.

А ще співачка пригадує, як їй під час навчання у музичній академії доводилося мити посуд в кафе, аби заробити собі на проживання в Києві. Вже після третього курсу музичного училища вона вирішила поступати до Консерваторії, але багато хто із знайомих зустрів це її рішення доволі образливими зауваженнями. Мовляв, вискочка і дурепа, нікуди не поступить і все в такому ж дусі. Але Джамала подолала все, а омріяна номінація в лонг-листі Греммі поряд із Shakti — це блискучий шанс бути почутою серед індійської та латиноамериканської музики, яка щороку збирає багато нагород.

— Мрію ніщо не зупинить. Далі буде — додає співачка.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.