Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук пише пісні, надихаючись довколишніми подіями: що зачепило

Святослав Вакарчук має дуже чуттєву натуру. Щойно довкола щось відбувається, як усе це відбивається в душі музиканта, виливаючись у ноти та захопливі тексти.

Місто Марії

Наприкінці квітня 2022 року гурт “Океан Ельзи” випустив пісню, присвячену мужнім захисникам Маріуполя. Композиція вражає до глибини душі. Святослав Вакарчук наголосив, що місто Марії є козацьким містом.

Звісно, у пісні є переможний мотив, адже попри те, що холодно, “вітер дюнами дме”, “очі звикли до втоми”, все ж “пісок пахне весною” і “сонце зійшло над Азовом”. І на це є “надто багато причин” та “нам буде знов добре з тобою”.

Мить

Ця історія сягає у 2015 рік. Кропивничанин Вадим Довгорук, якому вибухом гранати відірвало руку, чотири доби пролежав на морозній землі під Дебальцевим. Решта товаришів загинула, а він вижив, хоч і позбувся відморожених ступнів.

Святослав познайомився зі спецпризначенцем у шпиталі. Артист був вражений енергетикою чоловіка та його надзвичайним оптимізмом. Пісня “Мить” народилася за 15 хвилин і теж має життєствердний фінал: “Не спіши, вже весна наступає за мить”.

Обійми

Цю щемку пісню, написану ще у 2013 році, Вакарчук виконує практично на кожному концерті. На Великдень у 2022 році “ОЕ” давав концерт у київському метро. Фронтмен гурту розповів, що на Сході до нього підійшла жіночка й сповістила, що це була улюблена пісня її чоловіка, який загинув.

Тому музикант присвятив композицію всім, хто на тому світі очікує нашої спільної перемоги. Звісно, ціна цієї перемоги непомірно висока й навіть страшна. Але ми маємо врешті досягти поставленої мети заради тих, кого вже ніколи не зможемо обійняти. Вони чекають на це від тих, хто залишився живим.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?