Молоді виконавці дихають у спину ветеранам Дорофєєвій, Тополі, Пивоварову: на Ютубі з’явилися нові лідери

Лідером на Ютубі є гурт KAZKA з композицією "Плакала", яка за останні 5 років набрала понад 400 тис. переглядів. У 2023 році ситуація з найкращими українськими піснями кардинально змінилася.

Серед представників українського шоубізу цьогоріч понад 10 мільйонів переглядів вдалося набрати чотирьом виконавцям, чотирьом дуетам та одному гурту. Дивно, але серед успішних пісенних проєктів 2023 немає відомих метрів шоубізу Потапа, Монатіка, DZIDZIO, Тіни Кароль, Олега Винника.

З зірок, що давно запалали на небосхилі української естради, у списку безсумнівних переможців бачимо гурт “Антитіла” з патріотичною піснею “Фортеця Бахмут”, Надю Дорофєєву з композицією “Кохаю, але не зовсім”, Артема Пивоварова з “Маніфестом”, а ще його ж колаборація з гуртом Quest Pistols “Очі”.

Ще троє артистів, які вже давно займаються творчістю, виступили в дуетах із новачками. Це Злата Огнєвіч з SHUMEI, які разом виконали “Буревіями”, а також MamaRika & KOLA з синглом “Люди”.

Решта лідерів – відносно молоді артисти, які поки ще не збирали палац “Україна” жодного разу. Це Skofka з “Поганими сусідами”, Максим Бородін з композицією “Якби не ти” та ще один зірковий дует YAKTAK та KOLA з “Порічкою”.

Як бачимо, тематика уподобань українців кардинально змінилася. Переважають патріотичні та соціально спрямовані тексти й мелодії. А розважальний та ліричний контент відійшов на задній план.

Напевно, саме тому залишилися за бортом колишні музичні важковаговики “Океан Ельзи”, “Время и стекло”, Христина Соловій. Так, кількість переглядів їхніх кращих композицій коливається в межах 50-100 мільйонів. Та подібних результатів вони досягли за минулі роки.

Потап, Олег Винник, Дзідзьо, Бумбокс, Олександр Пономарьов, Вєрка Сердючка спромоглися досягти 30-50-мільйонних переглядів знову ж таки завдяки довоєнним рокам.

Цьогорічні успішні проекти мають від 10 мільйонів як у DOROFEEVA до 26 млн у YAKTAK та KOLA. Але ж ці виконавці виклали свої творчі наробки в Ютуб лише кілька місяців тому. Це безсумнівний успіх.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?