Співають, декламують вірші та говорять у побуті: ТОП-5 голлівудських зірок, що володіють українською мовою

Багато світових зірок мають українське коріння – одразу згадуються Стівен Спілберг, Сільвестр Сталлоне, Міла Куніс та інші. Втім, наступні 5 голлівудських знаменитостей ще й розмовляють рідною мовою.

Міла Йовович

Акторка, яку ви точно бачили у вигляді рудоволосої Лілу в культовій кінострічці “П’ятий елемент”, народилася в Києві – проте в 5-річному віці емігрувала з батьками до США. Справжнє ім’я зірки – Милиця Богданівна Йовович, і окрім українського, вона має чорногорське походження по лінії батька. Відома по всьому світу, вона пишається своїм походженням, і навіть випустила музичні альбоми з українськими піснями.

Віра Фарміга

Батьки цієї акторки потрапили в США до того, як народили майбутню зірку на світ. До шестирічного віку Віра Фарміга, народжена в штаті Нью-Джерсі, відвідувала українську католицьку школу та танцювала в народному ансамблі. Разом із молодшою сестрою Таїсою (яку ви могли бачити в серіалі “Американська історія жахів”) зберегли знання української мови. У 2004 Віра Фарміга в серіалі “Торкаючись зла” зіграла американку українського походження, і говорила там рідною мовою.

Кетрін Винник

Видатна канадська та голлівудська акторка та режисерка, яку ви могли бачити в серіалах “Вікінги”, “Кістки” та “Доктор Хаус”, до 8 років не володіла англійською. І це не дивно, адже її родина виключно українськомовна – при тому, що Катерина Анна Винницька (справжнє ім’я зірки) народилася вже в Канаді. Акторка підтримує в усьому Україну та не мовчить про своє походження, засуджуючи минулі та сучасні агресивні дії росії проти Батьківщини.

Іванна Сахно

Навідміну від інших учасників “ТОПу”, Іванна Сахно ще знаходиться на своєму шляху до слави. Перебралася вона в США у 15-річному віці, ніколи не забуваючи про Україну та висловлюючи свою позицію. Минулого року завірусився відеокліп відомого ірландського виконавця Hozier – “Eat your young”, де українка зіграла головну роль.

Джек Пеланс

Легендарний оскароносний актор, якого насправді звати Володимир Палагнюк, народився вже в США в родині українських емігрантів – прямо як Віра і Таїсса Фарміги, тільки в 1919 році. Проживши плідне життя, актор завжди з гордістю розповідав про своє походження, і особливо сильно не хотів асоціюватися з росією – тому навіть відмовився від звання їхнього народного артиста в 2004 році.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?