ТОП-3 зірки, що прославили Україну на весь світ: чим відзначилися Подкопаєва, Руслана і Джамала

Про Україну зараз знає весь світ, але якою ціною. Втім, є 3 жінки, які змогли прославити нашу країну до трагічних подій 2022 року. Ми розкажемо про те, який шлях їм довелося пройти задля успіху.

Лілія Подкопаєва

Українська гімнастка та уродженка Донецька Лілія Подкопаєва змусила весь світ говорити про Україну в далекому 1996, коли стала абсолютною чемпіонкою Олімпійських ігор в Атланті, США. Спортсменка завоювала одразу дві золоті медалі, а після цього ще й стала абсолютною чемпіонкою зі спортивної гімнастики Чемпіонату Європи (Великобританія). До змагань 1996 року Лілія важко працювала, тренуючись навіть попри перелом одразу двох ребер. А на спортивний шлях вона стала у віці 5 років завдяки наполегливості власної бабусі.

Руслана Лижичко

Почала свою співочу кар’єру у 90-х з участі в українських музичних фестивалях – ви можете пам’ятати її виступи на “Червона рута – 93”, “Тарас Бульба – 93” та “Слов’янський базар” 1996 року. Втім, завдяки перемозі Руслани Лижичко на “Євробаченні-2004” про Україну заговорив увесь світ. Це спричинило не лише захват у багатьох від гуцульских “Диких танців”, а й революції на “Євробаченні” взагалі – після 2004 року на сцені міжнародного конкурсу стало звучати все більше етнічних мотивів від конкурсантів з різних країн.

Джамала

А друга перемога України на “Євробаченні” у 2016 році не лише вчергове нагадала усьому світу про нас, а й якоюсь мірою розвіяла таємничий “туман” над історією Криму. Завдяки пісні Джамали “1944” широкому загалу стало відомо про радянські звірства над корінним народом півострова, який у 2016 вже був укотре загарблений. Мільйони європейців були вражені про історію насильницької депортації кримських татар 1944 року, що якоюсь мірою вже тоді почало псувати репутацію росіян і червоної імперії зла у цивілізованому світі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?