“Величне століття” по-українськи: цей серіал про Хюррем Султан не поступається турецькому з Мер’єм Узерлі

Турецький серіал "Величне століття" відомий багатьом глядачам. Але чи знаєте ви, що в Хюррем-султан є наш, чисто український і не менш привабливий аналог: "Роксолана"? Розповідаємо детальніше.

Серіал турецького виробництва “Величне століття” — це історія про фавориток султана Сулеймана, який правив Османською імперією. Головну роль в ньому виконала рудоволоса акторка Мер’єм Узерлі. Цей серіал вперше був показаний глядачам в серпні 2014 року. Але в українському кінематографі є й своя історія про одну з головних фавориток Сулеймана Пишного — Роксолану. Він так і називається: “Роксолана”, а зйомки проекту проводились багатьма роками раніше — з 1996 до 2003 роки. Роль головної героїні в ньому виконала акторка театру і кіно Ольга В’ячеславівна Сумська. Серіал розділений на 3 частини с загальною кількістю серій 50.

Ольга Сумська в ролі Роксолани
Ольга Сумська в ролі Роксолани

Історичний роман про кохану жінку султана Сулеймана полюбився багатьом цінителям цього жанру. Глядачі високо оцінили і цікавий сюжет з нотками інтриги, і акторський склад, і розкішні костюми, що повністю відображають дух та велич Османської імперії.

Чимало критиків та глядачів після виходу на екрани турецької версії “Роксолани” — серіалу “Величне століття”, відзначали, що старий серіал українського виробництва, що був створений за однойменним романом Осипа Назарука – по своїй барвистості, декораціях і костюмах дещо поступається турецькому аналогу. Але в нашої “Роксолани” — набагато більше емоційності, чуттєвості і атмосферності, аніж в турецькій версії.

Роксолана і Хюррем Султан
Роксолана і Хюррем Султан

Різниця між турецьким “Величним століттям” і українською “Роксоланою” полягає ще й в образах головних героїнь. Хюррем-султан – це рудоволоса, вогняна красуня з пишними формами, які повністю відповідають турецьким уявленням про жіночу красу. Українська Роксолана — це дівчина слов’янської зовнішності, яку природа наділила русим волоссям, яскравими блакитними очима і стрункою статтю.

Звісно, український серіал “Роксолана” можна довго критикувати за декорації та костюми, але емоційна та блискуча гра головних акторів — Ольги Сумської і Анатолія Хостікоєва, робить цей проект ідеальним в очах численної кількості глядачів. Саме тому обов’язково перегляньте українську “Роксолану” перед тим, як шукати в Інтернеті черговий сезон турецького проекту “Величне століття”.

 

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.