Підбиваємо кіношні підсумки року: ТОП 7 українських фільмів, що зібрали найбільше грошей в прокаті

Українці цьогоріч залюбки відвідували кінотеатри. Тож вдалося зібрати 270 млн гривень і це тільки під час перегляду вітчизняних стрічок. Розгляньмо, які з них виявилися найприбутковішими.

Мавка. Лісова пісня

Стрічка Олександри Рубан та Олега Маламужа стала лідером прокату у 2023 році, зібравши 155 млн грн. Анімаційне фентезі, зняте за відомим твором Лесі Українки, вражає яскравістю та динамічністю оповідки. Історія кохання міфічної лісової істоти з простим сільським сопілкарем Лукашем не залишила байдужими ні дітей, ні дорослих.

Довбуш

Історичний екшн Олеся Саніна не може похвалитися такими ж касовими зборами, як “Мавка”. Та й 55,1 млн грн – доволі пристойний результат. Опришок Олексій Добощук втікає у гори разом із братом. Звідти вони оголошують війну польській шляхті, що поневолює селян.

Люксембург, Люксембург

Трагікомічну історію пошуку батька розповів Антоніо Лукіч. Брати-близнюки з Лубен їдуть до Європи до хворого татуся, якого ніколи не бачили в очі, хіба що в дитинстві. Сюжет зацікавив українців настільки, що вони принесли в кінотеатри 34 млн грн.

Памфір

Дмитро Сухолиткий-Собчук непогано дебютував зі своєю кримінальною драмою. Історія контрабандиста, який став будівельником, зачепила за живе. У підсумку стрічка зібрала в прокаті 11,4 млн грн.

Щедрик

За історичну драму взялася цьогоріч Олеся Моргунець-Ісаєнко й не прогадала. Поневіряння під час Другої Світової війни трьох родин з одного будинку – української, єврейської та польської – неабияк розчулили українського глядача. У підсумку стрічка зібрала в кінотеатрах 10,8 млн грн.

Мирний-21

Ахтем Сеітаблаєв, який нині перебуває у лавах ЗСУ, взявся за висвітлення в кіно військової тематики. Події розвиваються на прикордонній базі у червні 2014 року. Розповідь про мужніх українських прикордонників, що дали гідну відсіч російським окупантам, зібрала 4 млн грн.

20 днів у Маріуполі

Воєнний кореспондент Мстислав Чернов зібрав до купи все, що вдалося відзняти в Маріуполі протягом лютого-березня 2022 року. Цей документальний фільм зібрав у прокаті 1,1 млн грн. Стрічка представлена відразу у двох номінаціях на “Оскар 2024”.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.