Кіноляп у “Величному столітті”: Хюррем не могла бути фавориткою Султана Сулеймана через один “дефект”

Хюррем Султан з "Величного століття" насправді ніколи б не могла стати коханою дружиною Сулеймана. "Один Факт" розповість, яка саме деталь зовнішності Хюррем завадила б їй ходити у фаворитках.

Найвідоміша фаворитка турецького султана Сулеймана із серіалу “Величне століття” в реальному житті ніколи б не потрапила до гарему. І точно ніколи б не була улюбленою жінкою кароокого султана. Чому? На це питання “Один Факт”відповість далі.

Рудоволоса Хюррем Султан насправді ніколи б не потрапила до турецького гарему і цілком точно не ходила б у фаворитках в самого Султана Сулеймана. І ось чому. Справа в тому, що у серіалі “Величне століття” був допущений серйозний кіноляп. І полягає він у тому, що головна героїня – Хюррем Султан, мала яскраве, руде волосся.

Чому Хюррем Султан ніколи б не взяли до гарему
Чому Хюррем Султан ніколи б не взяли до гарему

Справжній турецький султан Сулейман ніколи б не взяв до себе в гарем руду наложницю. Бо в часи турецького султанату рудоволосі жінки вважались відьмами. Їх скоріш би спалили на кострі, ніж зробили б коханою жінкою Султана.

В турецькому султанаті та гаремах більш цінними були наложниці із темним кольором волосся. В багатьох книжках, що належали до того часу — було написано про те, що в гаремах дуже ретельно стежили за селекцією дівчат, що потрапили до полону.
Турецькі солдати захоплювали полонянок тільки з певними критеріями зовнішності. Мав значення не тільки вік дівчини і кількість полонянок. Особливу увагу приділяли кольору волосся дівчини. Перевагу надавали саме брюнеткам. Їх в гаремах було приблизно 85-90%. Білявок в гаремах було значно менше.

А ось рудоволосих дівчат наложницями султана не робили зовсім. В середні віки правителі вбачали в таких жінках втілення демонічних сил.

Сулейман ніколи б не взяв Хюррем до гарему і ось чому
Сулейман ніколи б не взяв Хюррем до гарему і ось чому

Саме через руде волосся славнозвісна Хюррем Султан з “Величного століття” ніяк не могла стати однією із головних жінок в гаремі султана Сулеймана. Це – кіноляп, допущений творцями популярного турецького серіалу.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.