Як виглядали наложниці султана Сулеймана в реальності: порівнюємо з акторками серіалу “Величного століття”

У серіалі "Величне століття" намагались відобразити реальні образи наложниць султана Сулеймана, однак це не дуже вдалось: порівняння акторок у серіалі та в реальності.

Серіал “Величне століття” став неабияким феноменом світової кінематографії, привертаючи увагу глядачів до складної історії Османської імперії та її визначних постатей, зокрема султана Сулеймана І. Пропонуємо порівняти, чи у серіалі відображено реальний образ наложниць та дружин відомого правителя.

У серіалі, фаворитки Сулеймана представлені вельми привабливими жінками у вишуканих костюмах та з макіяжем. Однак, реальна ситуація відрізняється від цього ідеалізованого зображення.

Наприклад, Фюлане-хатун, улюблениця молодого султана, зуміла завоювати серце Сулеймана та народила йому сина Махмуда.

Фюлане-хатун в серіалі та в реальності
Фюлане-хатун в серіалі та в реальності

Махідевран Султан, яка народила Сулейманові сина Мустафу, також відрізняється від зображення у серіалі. Вона була визнана однією з найкрасивіших жінок Османської імперії, але не отримала такого великого значення у житті султана.

Махідевран Султан в серіалі та в реальності
Махідевран Султан в серіалі та в реальності

Також однією із найбільш відомих і впливових жінок у житті Сулеймана була Хюррем Султан, яку українці називають Роксоланою. Вона відзначалася не тільки своєю вродою, але і гострим розумом, що надало їй підвищений статус серед інших наложниць султана.

Хюрем Султан в серіалі та в реальності
Хюрем Султан в серіалі та в реальності

Хюррем відіграла значну роль у політичному та соціальному житті Османської імперії, ставши не лише улюбленицею Сулеймана, але й його радницею та соратницею. Вона також першою стала, хто отримав статус законної дружини Султана.

У “Величному столітті” актори зображають наложниць як вишуканих красунь, часто надаючи перевагу зовнішньому вигляду та естетиці. Проте, в реальності, життя наложниць султана було складним і нелегким. Вони зазнавали конкуренції між собою за увагу султана та вплив на його рішення.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?