Пацюк поховав кохану, Солоху двічі зрадили: як склалася доля акторів фільму “Вечори на хуторі біля Диканьки”

Визначною подією став вихід на телеекрани у 1962 році фільму "Вечори на хуторі біля Диканьки". Актори, що зіграли головні ролі, в одну мить стали знаменитими. Як склалася доля зірок надалі?

Звісно, радянські чиновники-атеїсти не могли залишити оригінальну гоголівську назву “Ніч перед Різдвом”, тому й з’явилася дещо змінена. Для багатьох акторів, що брали участь у зніманнях містики, їхні ролі стали фатальними.

Оксана

Режисер Олександр Роу ніяк не міг визначитися з головною героїнею. Врешті випадково зустрівся в коридорі кіностудії Довженка з Людмилою Мизніковою, вигукнувши: “Ось моя Оксана!” 19-річна дівчина трішки отетеріла від несподіванки, адже мала зніматися в Білорусі.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Та невдовзі відбула на Кольський півострів. На Полтавщині тоді була безсніжна зима, тож довелося їхати так далеко. Людмила вийшла заміж, народила дитину й деякий час працювала в театральному музеї на території Києво-Печерської лаври.

Вакула

Ця роль для Юрія Таврова стала єдиною важливою у житті. Випускника театрального інституту підозрювали в романі з Мизніковою. Насправді вони не зійшлися характерами й обом було дуже важко зображати закоханість.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Більше актора на серйозні проєкти не запрошували, тож згодом він пішов із професії. Працював в Одесі будівельником, ще й зловживав оковитою. Ніхто з колег навіть не знає, де похований Тавров.

Солоха

Людмила Хітяєва, граючи огрядну жінку, мала всього 30 років. До того ж була стрункою, немов очеретинка. Костюмерам доводилося вбирати її, немов капустину, в кілька спідниць. А гримери постійно замальовували горбинку на носі, бо акторка перед зніманнями зламала цю частину тіла, несподівано впавши.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Особисте життя зірки не склалося. Вона двічі виходила заміж і двічі благовірні зраджували жінку, коли та перебувала при надії. Тож довелося не лише розлучатися щоразу, але й робити аборти.

Пацюк

Микола Яковченко після знімань у культовій стрічці знімався дуже багато, переважно в гумористичних проєктах. Та коли його дружина померла від онкології, не зміг цього винести й пішов у запій.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Лише турбота про доньок вберегла чоловіка від найстрашнішого, а то міг би пуститися берега. У сквері поблизу театру Франка великому комедійному актору встановлено пам’ятник разом із його улюбленою таксою.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.