Пацюк поховав кохану, Солоху двічі зрадили: як склалася доля акторів фільму “Вечори на хуторі біля Диканьки”

Визначною подією став вихід на телеекрани у 1962 році фільму "Вечори на хуторі біля Диканьки". Актори, що зіграли головні ролі, в одну мить стали знаменитими. Як склалася доля зірок надалі?

Звісно, радянські чиновники-атеїсти не могли залишити оригінальну гоголівську назву “Ніч перед Різдвом”, тому й з’явилася дещо змінена. Для багатьох акторів, що брали участь у зніманнях містики, їхні ролі стали фатальними.

Оксана

Режисер Олександр Роу ніяк не міг визначитися з головною героїнею. Врешті випадково зустрівся в коридорі кіностудії Довженка з Людмилою Мизніковою, вигукнувши: “Ось моя Оксана!” 19-річна дівчина трішки отетеріла від несподіванки, адже мала зніматися в Білорусі.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Та невдовзі відбула на Кольський півострів. На Полтавщині тоді була безсніжна зима, тож довелося їхати так далеко. Людмила вийшла заміж, народила дитину й деякий час працювала в театральному музеї на території Києво-Печерської лаври.

Вакула

Ця роль для Юрія Таврова стала єдиною важливою у житті. Випускника театрального інституту підозрювали в романі з Мизніковою. Насправді вони не зійшлися характерами й обом було дуже важко зображати закоханість.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Більше актора на серйозні проєкти не запрошували, тож згодом він пішов із професії. Працював в Одесі будівельником, ще й зловживав оковитою. Ніхто з колег навіть не знає, де похований Тавров.

Солоха

Людмила Хітяєва, граючи огрядну жінку, мала всього 30 років. До того ж була стрункою, немов очеретинка. Костюмерам доводилося вбирати її, немов капустину, в кілька спідниць. А гримери постійно замальовували горбинку на носі, бо акторка перед зніманнями зламала цю частину тіла, несподівано впавши.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Особисте життя зірки не склалося. Вона двічі виходила заміж і двічі благовірні зраджували жінку, коли та перебувала при надії. Тож довелося не лише розлучатися щоразу, але й робити аборти.

Пацюк

Микола Яковченко після знімань у культовій стрічці знімався дуже багато, переважно в гумористичних проєктах. Та коли його дружина померла від онкології, не зміг цього винести й пішов у запій.

Як склалася доля акторів фільму Вечори на хуторі біля Диканьки

Лише турбота про доньок вберегла чоловіка від найстрашнішого, а то міг би пуститися берега. У сквері поблизу театру Франка великому комедійному актору встановлено пам’ятник разом із його улюбленою таксою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?