Одружився з ученицею, заради якої покинув родину: історія кохання Ади Роговцевої і Костянтина Степанкова

Перше кохання — особливе почуття, яке запамʼятовується надовго. Мало кому вдається створити щасливу родину із своїм першим коханням та зберегти його на усе життя. Акторці Аді Роговцевій це вдалося.

Славетна українська авторка театру та кіно Ада Миколаївна Роговцева майже усе життя прожила із одним чоловіком. Родинне життя із викладачем з її курсу розпочалось не відразу. Закоханим довелось пройти через певні перепони на шляху до особистого щастя.

Костянтин Петрович Степанков вперше побачив красуню Аду на вступних іспитах до театрального інституту імені Карпенко-Карого. В блакитнооку дівчину куратор навчальної групи закохався майже відразу. Але на заваді особистому щастю став… його шлюб.

Ада Роговцева і Костянтин Степанков
Ада Роговцева і Костянтин Степанко

Костянтин Степанков на момент знайомства із Адою Роговцевою був одружений на іншій жінці. Ба більше — в родині підростала донька. Та й сама Ада Миколаївна на той момент була далека від думок та мрій про велике кохання. Вона багато часу приділяла навчанню, встигала ще й в кіно зніматись та виходити на театральну сцену.

Чимало дівчат з її навчального курсу були закохані в харизматичного викладача Костянтина Петровича. Аду Миколаївну чомусь це обурювало спочатку. Та трохи згодом вона й сама в нього закохалася.

В навчанні майбутня народна артистка України була відмінницею і теж сподобалась викладачу. Заради неї Кость Петрович пішов від колишньої дружини. Через відносини із юною Роговцевою куратора навчальної групи ледь не звільнили з роботи.

Кость Петрович був на 11 років старший за майбутню велику артистку. Втім, палкі почуття між ними спалахнули майже відразу. В 1959 році закохані побралися. Весілля було скромним, а три місяці потому Аді Миколаївні довелося лікувати коханого Костянтина Петровича від туберкульозу. Як вірна дружина, пані Ада завжди була із ним поруч і навіть мирилася із хронічною хворобою Костянтина Петровича, бо він довгий час страждав від алкоголізму.

Складнощі в подружньому житті не завадили Аді Миколаївні приділяти багато уваги творчій роботі. Вже в 23 роки вона отримала статус заслуженої артистки, а в 30-річному віці стала народною артисткою.

Кость Петрович і Ада Миколаївна прожили в шлюбі 46 років. В подружжя народились двоє дітей: донька Катерина і син Костянтин.

Кость Петрович пішов з життя 22 липня 2004 року. Причиною смерті стала онкологічна хвороба. Його єдиний син Костянтин пережив батька на 8 років та відійшов у засвіти на 50-му році життя, в липні 2012 року. Причиною смерті також стала онкологія.

Ада Роговцева з чоловіком та сином
Ада Роговцева з чоловіком та сином

Ада Миколаївна важко переживала і смерть чоловіка, і відхід у засвіти сина. Втім, улюблена робота і підтримка доньки Катерини Степанкової допомогли акторці пережити найскладніші моменти життя і зміцнити силу духу.

Нові статті

Схожі статті

Народні прикмети на Трійцю 2024: не робіть цього 23 червня, щоб віку собі не вкоротити – головні заборони

В 2024 році християни української церкви відзначають свято Трійці 23 червня. "Один факт" розповість, які традиції, забобони і заборони існують в одне з найбільших релігійних свят року.

“Клуб 40 років і незаміжня”: Аніта Луценко, Tayanna, Лідія Таран та інші зірки, які не побралися за піввіку

Деякі зіркові українки із заміжжям не поспішають. Аніта Луценко, Лідія Таран, Tayanna та інші знаменитості довели, що шукати справжнє кохання після 40 — все ще можливо.

“Нас буде шестеро”: Тімур та Інна Мірошниченки розповіли, що запланували невдовзі всиновити ще одну дитину

В родині Тімура та Інни Мірошниченків очікують на поповнення. Невдовзі їх стане шестеро, бо родина вирішила всиновити ще одну дитину. Більше деталей "Один Факт" розповість далі.

Чи можна їсти стару картоплю та цибулю, які проросли: експерти дали цікаву відповідь, котра здивує всіх

Зимові запаси картоплі та цибулі не завжди вдається зʼїсти вчасно. Чи можна вживати в їжу старі овочі, що проросли і що з цього приводу кажуть експерти? Читайте про це далі.