3 фільми з Адою Роговцевою, від яких перехоплює подих: стала іконою жіночої краси в українському кіно

86-річна Ада Роговцева за своє життя встигла зіграти багато чуттєвих і драматичних ролей в кіно. "Один Факт" пропонує читачам добірку з трьох найвідоміших фільмів, в яких її можна побачити.

Ада Миколаївна Роговцева — почесна громадянка Києва, народна артистка українського РСР (1967 рік) і просто чарівна жінка, якій вдалось втілити на театральній сцені та в кіно багато чудових ролей. Перші роботи народної артистки в кінематографі України датуються 1956-м роком. Тоді Ада Миколаївна зіграла Гафійку у “Кривавому світанку” і Христину у фільмі “Павло Корчагін”.

Але серед найвідоміших робіт Ади Роговцевої в українському кіно є лише 3, які дійсно запали в душу глядачам. “Один Факт” пропонує їх до вашої уваги.

“Вічний поклик”, 1973 рік

У фільмі “Вічний поклик”, створеному за однойменним романом Анатолія Іванова — Ада Миколаївна майстерно перевтілилась в Анну Кафтанову, дружину Федіра Савельєва.

На момент зйомок в цій кінострічці акторці Аді Роговцевій було вже 36 років. Фільм складався з 19 серій і демонструвався телеглядачам 10 років, з 1973 по 1983 роки.

Ада Роговцева у фільмі Вічний поклик
Ада Роговцева у фільмі Вічний поклик

Сюжет фільму “Вічний поклик” розповідає історію родини Савельєвих, яка змогла пережити три війни, революцію та зміну правового устрою в країні.

“Лісова пісня”, 1961 рік

Драматична кінострічка “Лісова пісня” була створена режисером Віктором Івченком за мотивами однойменного літературного твору славнозвісної письменниці Лесі Українки. Глядацька аудиторія вперше побачила фільм 7 серпня 1961 року.

В “Лісовій пісні” Аді Роговцевій дісталась роль польової Русалки, а Мавку втілила на екрані ще одна народна артистка України Раїса Недашківська.

Сюжет фільму “Лісова пісня” насправді казковий. Події розгортаються посеред Полісся.

Сільський хлопець на імʼя Лукаш вправно грає на сопілці. Гарна мелодія змушує пробудитись від сну лісову Мавку. Вона бачить парубка і відразу закохується в нього. Але на заваді щастю молодят стає матінка Лукаша, яка відразу вороже налаштована до Мавки.

Ада Роговцева у Лісовій пісні зіграла Русалоньку
Ада Роговцева у Лісовій пісні зіграла Русалоньку

Лукаш за наказом суворої матері одружується зовсім на іншій дівчині – вдовиці Килині. За зраду і нестерпний біль, яку парубок спричинив коханій Мавці, Лісовик його проклинає і перетворює на вовка…

“Девʼять життів Нестора Махно”, 2006 рік

Багатосерійний історичний фільм “Девʼять життів Нестора Махно” від режисера Миколи Каптана складається з 12-ти серій. В кінострічці Ада Роговцева виконала роль матері відомого революціонера. В очах героїні і глядачі, і кінокритики помічали сум та потаємний біль. І ці емоції не були обумовлені лише роллю.

У фільмі Девʼять життів Нестора Махно Аді Роговцевій дісталась роль матері революціонера
У фільмі Девʼять життів Нестора Махно Аді Роговцевій дісталась роль матері революціонера

Справа в тому, що Ада Миколаївна за два роки до участі в цій роботі втратила коханого чоловіка, Костянтина Степанкова. Його життя забрала підступна хвороба – онкологія.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?