6 відомих фільмів і серіалів, які заборонені для показу і перегляду в Україні: ви точно їх дивилися

В Україні зараз не показують багато російських фільмів, які у мирні роки були неймовірно популярними. "Один Факт" підготував добірка з 6 кінострічок, які зараз в нашій країні – під забороною.

За останні роки багато фільмів та серіалів російського виробництва перестали зʼявлятись на українських екранах. І все через те, що в них знімались актори, які створюють загрозу національній безпеці України. До таких стрічок належать “Офіцерські дружини”, “Не родись вродливою”, “Не плач за мною, Аргентина!”, “Однокласниці”, “Скліфосовський”, “Щасливої дороги”.

“Не родись вродливою”

Серіал Не родись вродливою під забороною в Україні
Серіал Не родись вродливою під забороною в Україні

Серіал 2005-2006 років, який наразі знаходиться під забороною. В Україні його покази припинені через політичну ситуацію, а також те, що в ньому знімались актори, які становлять загрозу національній безпеці України. Його сюжет розповідає глядачам непросту історію кохання незграбної секретарші Катерини Пушкарьової із своїм шефом Андрієм Ждановим.

“Офіцерські дружини”

Серіал 2015 року виробництва Україна. В основі сюжету – історія про військових та їх родини. В нашій країні його заборонили через те, що в ньому знімалися актори, які можуть становити загрозу національної безпеки України. Серед них – Роман Курцин та Марія Порошина.

“Не плач за мною, Аргентина!”

Зйомки цього серіалу проводилися в 2012 та 2013 роках в росії. Сюжет розповідає кумедні та складні життєві ситуації. Головні ролі в ньому виконали Анастасія Заворотнюк, якої не стало 29 травня 2024 року, а ще – Анна Снаткіна, Дарʼя Мороз та Олег Шкловський.

Кадр з серіалу Не плач за мною, Аргентина!
Кадр з серіалу Не плач за мною, Аргентина!

Під заборону кінострічка потрапила через мотиви безпеки та політичну ситуацію.

“Однокласниці”

Комедійна стрічка 2007 року, яка створена російськими режисерами. Вона розповідає про шкільних друзів та зараз заборонена в Україні з міркувань безпеки та заради захисту національних інтересів.

Головні ролі в ній виконали Дмитро Хрустальов, Світлана Ходченкова, Катерина Вілковата та Антон Макарський.

“Скліфосовський”

Зйомки першого сезону серіалу “Скліфосовський” розпочалися в 2012 році в росії. Зараз він налічує 11 сезонів, але в Україні його не траслюють з тих же мотивів: турбота про національну безпеку та політична ситуація. До того ж в цьому серіалі знімались актори, які можуть становити загрозу національній безпеці України.

Галина Безрук в серіалі Скліфосовський
Галина Безрук в серіалі Скліфосовський

Серед головних артистів “Скліфосовського”: Максим Аверін, Дмитро Міллер, Ольга Красько, Марія Кулікова, Емануіл Віторган, Анна Якуніна, Антон Ельдаров.

До речі, у 8-му сезоні багатосерійного серіалу “Скліфосовський” зʼявилася українка Галина Безрук, яка після початку повномасштабного вторгнення перебралася жити в росію.

“Щасливої дороги”

Фільм про пригоди та подорожі був знятий в 2008 році в росії. До переліку заборонених він потрапив через те, що в ньому знялися актори, які можуть становити загрозу національній безпеці України. Серед них – Дмитро Міллер та Павло Баршак.

Нові статті

Схожі статті

Любить бути у центрі уваги: як Юрій Горбунов здобув популярність і отримав “київську прописку” на все життя

"Танці з зірками", "Зірка + Зірка", "Суперзірка" та "Голос країни" усе це має одну асоціацію, а саме Юрій Горбунов, розповів як став незамінною зіркою на українському телебаченні

Стала популярною в кокошнику, а тепер – жінка-воїн з мечем у руках: еволюція Оля Полякової від “А” до “Я”

Оля Полякова пройшла шлях від артистки в кокошнику до української співачки в короні, що підтримує рідну культуру і мову, та планує творити лише українські пісні.

Оксана Білозір розкритикувала фільм про Назарія Яремчука, чим зачепила його вдову: “Ніколи не зможу”

Реакція Оксани Білозір на фільм про Назарія Яремчука викликала дискусії: співачка підкреслила важливість першої родини артиста, а друга дружина стримано відповіла

Чому не можна спати під місячним світлом: вчені розсекретили несподівану причину його впливу на людину

На думку багатьох експертів – щоб нічний сон був максимально якісним, потрібно на ніч зашторювати вікна в спальній кімнаті. Для виробництва гормону сну потрібно, щоб навкруги панувала темрява.