Чим закінчилася історія Шурика і Ніни з “Кавказької полонянки”: фінал сумнівний – краще б і не знали

Френдзона, любов, чи ні те, ні інше? Як саме закінчилась історія двох героїв з фільму "Кавказька полонянка" Шурика та Ніни - на це глядачі не розраховували.

Фільм “Кавказька полонянка” є однією з найбільш улюблених радянських стрічок, яка була випущена більше півстоліття тому. Ця кінокартина завоювала серця мільйонів глядачів, і навіть сьогодні фрази з фільму часто звучать в розмовах людей різного віку. Проте одне питання продовжує турбувати найзапекліших шанувальників кіно: чому ж в кінці фільму головні герої Ніна і Шурик не залишилися разом?

Версія №1

Одна з версій говорить про те, що Шурика чекає його наречена Ліда, на якій він пізніше і одружується. Цікавий момент у цьому випадку полягає в тому, що Ніна, хоч і є дуже привабливою і цікавою особистістю, але не змогла повністю захопити серце Шурика, адже його вже чекала Ліда. Тому кінцеве рішення про розставання героїв виглядає логічним у контексті особистих обставин кожного з них.

Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки
Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки

Юнак відчував певний страх перед Ніною, що, здавалося, наводило його на думку про легкий флірт. Він намагався підтримувати образ скромного та ніколи не переходив до серйозних вчинків. Єдине, що відзначалося серед його дій, це був поцілунок, за допомогою якого він спробував розвеселити спортивну і завзяту Ніну. Але якщо врахувати попередній фільм Гайдая “Операція”, стає зрозуміло, що студент цілком здатний на більш глибоке порозуміння з дівчиною, яка йому подобається.

Версія №2

У фільмі “Мана” головний герой, студент, який навчається в політехнічному університеті, готується до іспиту з електротехніки і теорії міцності матеріалів. У “Кавказькій полонянці” той самий персонаж вирушає в етнографічну експедицію, що зазвичай не є частиною навчання для технічних спеціальностей, що створює питання про те, чи це той самий Шурик.

Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки
Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки

У “Іван Васильович змінює професію” він постає як інженер, одружений на Зіні, актрисі, а не на Ліді, що може свідчити про різних персонажів у фільмах. Розрив між студентом-етнографом і Ніною, ймовірно, стався через її амбіційні плани, які не включали серйозні стосунки з хлопцем з іншого міста.

Версія №3

Ніна, яка була справжньою дівчиною мрії, привернула увагу Шурика, який був звичайним збирачем фольклору. Шурик був закоханий у студентку, але вона не сприймала його як потенційного партнера, а скоріше як друга. Ніна помічала його симпатії та іноді дозволяла собі флірт, проте її реакція на прояви близькості була холодною, що свідчило про те, що вона не розглядає його серйозно. Можливо, її позиція була зумовлена тим, що вона походить з Кавказу, де суворі батьки можуть бути проти шлюбу з іноземцем.

Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки
Режисери розповіли, чим закінчилась історія Шурика в Ніни з Кавказької полонянки

Кінцівка фільму “Кавказька полонянка” залишається відкритою для інтерпретацій, оскільки не надає чіткої відповіді щодо подальшої долі головних героїв, Шурика і Ніни. Це створює можливість припускати, що пара могла продовжувати свої стосунки на відстані, просто ці моменти не були показані у фільмі.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?