“Тепер нізащо”: акторка Тетяна Шеліга розповіла, як вперше перейшла на українську мову, коли їй було 73

75-річна українська акторка Тетяна Шеліга розповіла про свій шлях до української мови. Тетяна Леонардівна майже усе життя спілкувалася не рідною мовою. Але декілька років тому все змінилося.

Українська акторка Тетяна Шеліга нещодавно пригадала, як їй працювалося із російською співачкою Аллою Пугачовою. Згодом вона розповіла ще одну деталь зі свого життя. Виявляється, кіноартистка майже все життя оминала українську мову стороною. Шеліга в побуті та з колегами по роботі розмовляла російською. Але коли їй виповнилось 73 роки – все змінилося.

Якраз в той період розпочалося повномасштабне вторгнення росії. Знаменитість розсекретила, що народилась в російськомовній родині. В школі, де вона навчалась – українську мову викладали мало. В дорослому віці акторка багато трудилася в російських театрах. Тому мови про перехід на українську навіть не йшло.

 

Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою
Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою

Майже все свідоме життя Тетяну Шелігу оточувала російська мова – на ній і розмовляла. Та після початку повномасштабного вторгнення українська акторка театру та кіно змінила думку. Зокрема, знаменитість повністю відмовилась від спілкування на російській мові.

На російській я не буду розмовляти – заявила Тетяна Шеліга

Артистка повідомила, що для неї російської мови не існує відтепер взагалі. Тільки в 73 роки Шеліга зрозуміла, що майже все життя працювала на… підтримку російської культури. Народження в російськомовній родині стало лише початком хибного шляху, який завершився лише в почесному віці.

Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою
Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою

Потім в житті Шеліги була російськомовна школа, в якій українську мову викладали лише з 5 класу. В театральний акторка взагалі поїхала поступати в Москву. Потім майже 23 роки прослужила в російському театрі міста Севастополя, а далі подарувала ще 15 років життя службі в театрі імені Лесі Українки в місті Києві.

До 73 років розмовляла на їх мові – зізналась Шеліга. – Тепер нізащо!

Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою
Тетяна Шеліга розповіла, як в 73 роки стала розмовляти українською мовою

Зараз Тетяна Шеліга розмовляє виключно українською мовою. Причому, як в побуті, так і в професіональному середовищі. Акторка заглибилась у вивчення української, але деякі слова залишаються для неї незрозумілими. В такому випаду Тетяна Леонардівна просить допомоги в колег або звертається до словнику.

Навіть коли збираємося з друзями десь в ресторанчику і хтось переходить на російську мову – відповідаю на українській – зазначила Шеліга

Нові статті

Схожі статті

Вивезла в ліс: Руслана Лижичко ошелешила знахідкою у себе вдома, від якої жінки “пищать” – реакція на відео

51-річна Руслана Лижичко поділилася неймовірною історією зі свого життя. Зустріч із володаркою полів могла б завершитись для останньої не дуже гарно, але Руслана показала приклад доброти.

Живе в “чайному будиночку” на 3 поверхи і куштує іспанські делікатеси: з чим залишилася Людмила Янукович

Залишив її саму, а вона й не проти: де оселилась Людмила Янукович і чим займається зараз - має розкішний маєток у Криму та власний бізнес. Подробиці.

Безцінний подарунок для мільйонера: 9-річний хлопчик сплутав багатія з безхатьком і подарував йому долар

Успішний бізнесмен Метт Бусбіс, якому вдалося побудувати статки на сотні мільйонів доларів – розповів про подарунок, який став для нього ціннішим за ці мільйони.

Головний “краш” Насті Каменських змінився до невпізнаваності: як виглядає Потап, якому в 43 роки дають 55

Схоже, що для Потапа життя за кордоном не пішло на користь, принаймні так вважають його фанати - репер різко змінився у зовнішності та погладшав.