Критики рекомендують: свіжі новинки Українського кінематографу які точно заслуговують вашої уваги

Нове покоління українського кінематографу пропонує цікаві сюжети. Ось п'ять фільмів, які отримали позитивні відгуки і заслуговують вашої уваги.

Український кінематограф переживає новий етап розвитку, пропонуючи глядачам цікаві та різноманітні фільми. Серед свіжих новинок, які отримали позитивні відгуки від критиків, є кілька, що варто відзначити. Ось п’ять фільмів, які обов’язково варто переглянути.

Я, “Побєда” і Берлін

Літературний дебют Кузьми Скрябіна розповідає про Андрія, який подорожує до Берліна на старій “Побєді”, купленій у художника за 200 доларів. Викликавши розчарування матері, хлопець переживає безліч пригод, але завдяки винахідливості виходить з усіх труднощів. В Німеччині він обмінює антикваріат і повертається додому з незабутніми спогадами. Ця повість заснована на реальних пригодах Андрія Кузьменка.

Я, Побєда і Берлін - літературний дебют Кузьми Скрябіна
Я, Побєда і Берлін – літературний дебют Кузьми Скрябіна

Будинок “Слово”. Нескінчений роман

1927 рік. Радянська Україна. У Харкові за наказом Сталіна зводять кооперативний будинок “Слово”, де поселяють видатних українських письменників. Вони стають учасниками експерименту, спрямованого на створення нового типу радянського письменника під контролем влади. Не всі письменники погоджуються оспівувати культ Сталіна.

Кадр з фільму Будинок Слово
Кадр з фільму Будинок Слово

Конотопська відьма

Український містичний горор — сучасна інтерпретація українських міфів і легенд. Відьма з Конотопу, яка відмовилася від своїх сил, живе з хлопцем Андрієм. Під час вторгнення Андрій гине, і відьма повертає свої сили, мстячись окупантам. Центральний символ фільму — «Шолом жаху», який поєднує магію та вишивку Сумського регіону, викликаючи страх у ворогів.

Кадр з фільму Конотопська відьма
Кадр з фільму Конотопська відьма

Назавжди-назавжди

Історія про підлітків 1990-х, які стикаються з дорослими проблемами. 15-річна Тоня переходить з міської школи до навчального закладу в спальному районі, шукаючи своє місце. Разом із новими друзями вона знаходить пригоди та неприємності в постсоціалістичному Києві.

Кадри зі зйомок фільму Назавжди-назавжди
Кадри зі зйомок фільму Назавжди-назавжди

Уроки толерантності

Дія фільму відбувається на Поділлі в старій квартирі сім’ї Найдюків, яка стикається з фінансовими труднощами. Батько Зеник проводить час у пивних з другом, син Денис мріє про власне СТО, а донька Діана готується до вступу на театральний факультет. Коли шкільна вчителька Надя вирішує врятувати родину від кредиторів, вона вмовляє всіх підписатися на програму “Уроки толерантності”, що передбачає проживання з геєм Василем. Він допомагає сім’ї подолати стереотипи та відновити любов і повагу одне до одного.

Кадр з фільму Уроки толерантності
Кадр з фільму Уроки толерантності

Нові статті

Схожі статті

Чому 42-річна Ольга Фреймут зникла з екранів і як склалося її життя поза телебаченням: більше не Ревізор

Колись обличчя гучних шоу "Ревізор" та "Інспектор Фреймут" Ольга тепер веде зовсім інший спосіб життя, зосередившись на бізнесі та саморозвитку.

“Це як в грі”: новий холостяк Олександр Терен поділився емоціями після зйомок на СТБ – учасниці не вразили?

Новий Холостяк Олександр Терен поділився враженнями від зйомок 13-го сезону шоу: пригода, яку ведучий та мотиваційний спікер точно не забуде ніколи.

Тепер вже точно не ангели: Слава Камінська розповіла про відносини з екс-колегою по гурту Вікторією Сміюхою

Слава Камінська розкрила деталі своїх стосунків з екс-колегою Вікторією Сміюхою, розповідаючи про можливе щасливе життя Віки після розпаду гурту "НеАнгели".

“Був велетенського зросту”: співак Ель Кравчук пригадав перше знайомство із Кузьмою Скрябіним в 1994 році

Український співак EL Кравчук розповів цікаву історію про своє знайомство із композитором Кузьмою Скрябіним. Що вразило артиста під час першої зустрічі з легендарним Кузьмою в 1994 році?