Колись популярний гурт “Тріо Мареничів” розпався 2004-го: чим займаються учасники і чи можливе возз’єднання

Хто жив у 70-80-их роках минулого сторіччя, чудово пам'ятає гурт "Тріо Мареничів". Такої слави мало кому вдавалося досягти. Потім артисти раптово зникли. Де учасники тепер?

Антоніна, Світлана та Валерій Мареничі співали в Луцькій філармонії. Так мелодійно виконувати старовинні українські пісні не вдавалося практично нікому. Розшукували їх в архівах, а потім робили сучасну обробку. Захоплювалися чудовими мелодіями представники всіх національностей в срср. А Муслім Магомаєв мріяв, щоб хтось надав такі ж крила азербайджанській пісні.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Валерій Маренич зростав у музичній родині в Кривому Розі. Мама працювала у філармонії, тато відвідував духовий оркестр. Тоня Сухорукова хоч і зростала у Куйбишеві (нині Самара), любов до української пісні всотала від вчительки в коледжі.

Якось на концерті ВІА раптово зникло світло. Довелося продовжувати концерт в акустичній формі. Усім настільки сподобалося, що колектив відразу приписали до філармонії.

У 1971 році Валерій та Антоніна одружилися, а за два роки з’явилося тріо Мареничів. Третьою учасницею стала сестра дружини Світлана, теж корінна росіянка. Мало хто знає, але в 1979 році саме цей колектив представляв країну на “Євробаченні”.

Чи з’єднається знову Тріо Мареничів

Та непослух перед радянськими партійними босами все перекреслив. Мареничі категорично відмовилися виступати під час Олімпіади-80, яка відбувалася в москві. Вони принципово не співали під фонограму. За рік не схотіли виступити на Дні колгоспника з цієї ж причини.

Це стало останньою краплею. Радянський Мінкульт заборонив гурту виїжджати за межі Волинської області. Фільм, відзнятий про тріо Мареничів, розмагнітили, а записи прибрали з телебачення та радіо.

Після гастролей у Північній Америці 1992 року пішли чутки, що Мареничі емігрували до Канади. Насправді вони продовжували мешкати втрьох в однокімнатній квартирці. У 2003 артистам надали звання народних артистів України, а за рік вони оголосили, що більше не виступатимуть гуртом.

Найбільше пісень сольно записав Валерій. Антоніна теж виступала, частенько залучаючи до концертів сестру. Подружжя розлучилося, і більше не збирається співати разом. Маренич перебуває в Україні, а його колежанки по гурту – в Польщі.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?