Країна ЄС порушила 30-річне табу й подала заявку на “Євробачення 2024”: у минулому на її рахунку 5 перемог

Допоки в Україні всі готуються до фіналу Нацвідбору на "Євробачення 2024" 3 лютого, одна з країн ЄС уже визначилася з представницею. Цікаво, що останні 30 років ця держава ігнорувала конкурс.

Люксембург востаннє надсилав представника на “Євробачення” 31 рік тому. Тепер країна вирішила припинити багаторічний ігнор і вже обрала, хто представлятиме честь держави на пісенному конкурсі.

27 січня відбувся фінал Національного відбору, в якому взяли участь 8 учасників. Удача посміхнулася 23-річній TALI. Дівчина виконає на поважній європейській сцені композицію Fighter. Артистка співає з 16 років. Саме тоді випустила перший сингл.

Цьогоріч Люксембург відправляє учасницю на Євробачення

Дивно, що Люксембург так довго не надсилав представників на “Євробачення”, адже ця країна брала участь ще в найпершому конкурсі. Це сталося у далекому 1956 році. Спочатку все йшло гаразд. Ця малюсінька країна навіть спромоглася 5 разів здобути перемогу.

Та, починаючи з 80-их років, ситуація кардинально змінилася. Після низки невдалих виступів влада Люксембургу вирішила не брати участі в конкурсі. Табу тривало зо три десятиліття.

Тепер тривалу мовчанку порушено, і представниця країни покаже свою майстерність. Це буде перший виступ після 1993 року. Тоді гурт Modern Times посів 5 позицію з кінця – опинився на 20-му місці.

Натомість цьогоріч ми не побачимо представника Румунії. Влада пояснила подібне рішення браком коштів. Натомість Україна знайшла гроші попри війну. Хто представлятиме нашу країну на “Євробаченні”, стане відомо вже цієї суботи.

Під керівництвом журі у складі Джамали, Сергія Танчинця та Андрія Данилка українці оберуть представника з-поміж 11 артистів, які досягли фіналу. Тож українському виконавцю доведеться помірятися силами в тому числі й учасницею від Люксембургу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?