Країна ЄС порушила 30-річне табу й подала заявку на “Євробачення 2024”: у минулому на її рахунку 5 перемог

Допоки в Україні всі готуються до фіналу Нацвідбору на "Євробачення 2024" 3 лютого, одна з країн ЄС уже визначилася з представницею. Цікаво, що останні 30 років ця держава ігнорувала конкурс.

Люксембург востаннє надсилав представника на “Євробачення” 31 рік тому. Тепер країна вирішила припинити багаторічний ігнор і вже обрала, хто представлятиме честь держави на пісенному конкурсі.

27 січня відбувся фінал Національного відбору, в якому взяли участь 8 учасників. Удача посміхнулася 23-річній TALI. Дівчина виконає на поважній європейській сцені композицію Fighter. Артистка співає з 16 років. Саме тоді випустила перший сингл.

Цьогоріч Люксембург відправляє учасницю на Євробачення

Дивно, що Люксембург так довго не надсилав представників на “Євробачення”, адже ця країна брала участь ще в найпершому конкурсі. Це сталося у далекому 1956 році. Спочатку все йшло гаразд. Ця малюсінька країна навіть спромоглася 5 разів здобути перемогу.

Та, починаючи з 80-их років, ситуація кардинально змінилася. Після низки невдалих виступів влада Люксембургу вирішила не брати участі в конкурсі. Табу тривало зо три десятиліття.

Тепер тривалу мовчанку порушено, і представниця країни покаже свою майстерність. Це буде перший виступ після 1993 року. Тоді гурт Modern Times посів 5 позицію з кінця – опинився на 20-му місці.

Натомість цьогоріч ми не побачимо представника Румунії. Влада пояснила подібне рішення браком коштів. Натомість Україна знайшла гроші попри війну. Хто представлятиме нашу країну на “Євробаченні”, стане відомо вже цієї суботи.

Під керівництвом журі у складі Джамали, Сергія Танчинця та Андрія Данилка українці оберуть представника з-поміж 11 артистів, які досягли фіналу. Тож українському виконавцю доведеться помірятися силами в тому числі й учасницею від Люксембургу.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.