Сердючка затьмарила Руслану: найдрайвовіші виступи українців на Євробаченні, які запамʼяталися світу

Сьогодні, 11 травня 2024 року — відбудеться фінал "Євробачення". "Один факт" пропонуϵ перед виступом наших дівчат Alyona Alyona і Jerry Heil пригадати найдрайвовіші виступи українців минулих років.

Виступи співаків з України на конкурсі “Євробачення” неодноразово ставали культовими і запамʼятовувались надовго. Вони не тільки робили Україну переможницею, але й збирали мільйони переглядів у соціальних мережах та на майданчику Youtube. Цікаво, що найбільш відомими ставали ті виступи, які не дотягли до 1-го місця.

“Один факт” пропонуϵ читачам пригадати, якими були найбільш драйвові виступи українців на “Євробаченні” в різні роки.

Вϵрка Сердючка

Андрій Данилко поїхав на міжнародний конкурс “Євробачення” в 2007 році — в образі славетної українки Вϵрки Сердючки. Артист виступив там із піснею «Dancing Lasha Tumbai» і здобув друге місце, поступившись представниці від Сербії, Марії Шерифовіч, яка перемогла з піснею «Molitva».

Трек «Dancing Lasha Tumbai» став одним з найпопулярніших за історію конкурсу. І хоча російські колеги артиста вгледіли в назві пісні образливе для них “Раша, ГудБай!” — це не завадило композиції потрапити в ТОП-12 відео на Youtube та набрати понад 50 мільйонів переглядів.

Руслана Лижичко

Руслана Лижичко виступала на міжнародному конкурсі “Євробачення” в 2004 році. Під її драйвовий трек “Wild Dances” в той час підтанцьовувала уся Європа, а на офіційному каналі виступ Руслани Лижичко набрав понад 28 мільйонів переглядів.

Джамала

В 2016 році на “Євробачення” від України поїхала співачка Джамала. Її музичний трек “1944” в жанрі фольк та ритм-енд-блюз приніс нашій країні перемогу у вигляді першого місця.

Відео фіналу “Євробачення-2016”, викладене на офіційному каналі конкурсу, за 8 років набрало більш ніж 31 мільйон переглядів.

Kalush Orchestra

Український гурт “Kalush Orchestra” зі своϵю композиціϵю ” Stefania” виступив на “Євробаченні” в 2022 році в Турині і здобув 1 місце. Цей гурт отримав найбільшу кількість балів від глядачів за всю історію музичного конкурсу.

Відео з переможним виступом “Kalush Orchestra” на офіційній сторінці “Євробачення” за увесь час після оприлюднення набрало 32 мільйони переглядів.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.