Хто переміг Євробачення 2024 і на якому місці опинилась українська “Мама Тереза”: всі подробиці

Фінал пісенного конкурсу "Євробачення 2024" пройшов пізнім вечором суботи в місті Мальме (Швеція). Хто став золотим призером змагання і яке місце посіла Україна? "Один факт" розповість деталі.

Пізнім вечором суботи 11 травня у шведському місті Мальме пройшов 68-й пісенний конкурс “Євробачення 2024”. Український дует Alyona Alyona і Jerry Heil був серед 25-ти учасників і виступав під №2. Яке місце в цьому змаганні отримали українські дівчата та хто став золотим фіналістом конкурсу? Про це піде мова далі.

Фінал Євробачення 2024: хто виграв конкурс?

В 68-му Євробаченні 2024 року золотим фіналістом став представник від Швейцарії. Співак Nemo виступив із композиціϵю “The Code”. Швейцарський репер і музикант вміϵ не тільки гарно співати, але й граϵ на барабанах, фортепіано та скрипці.

Під час голосування у фіналі Євробачення 2024 Nemo набрав найбільшу кількість балів серед всіх учасників від членів національного журі та глядачів конкурсу: 591.

Гранд-фінал Євробачення 2024: яке місце посіла Україна з композиціϵю “Teresa&Maria”?

Представниці від України — дует Alyona Alyona і Jerry Heil в фіналі Євробачення 2024 здобули почесне 3 місце. Дівчата неперевершено виконали пісню “Teresa&Maria”, з якою перемогли у лютому 2024 у Національному відборі на “Євробачення 2024”.

За свій конкурсний номер співачки в сумі отримали 453 бали від глядачів та національного журі, поступившись не тільки швейцарському Nemo, але й представнику від Хорватії Baby Lasagna, що виконав пісенну композицію “Rim Tim Tagi Dim” та посів 2-ге місце в конкурсі.

Останні декілька років Україна на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення 2024” стабільно потрапляла у ТОП-10 фіналістів. В минулому 2023 році представником від нашої країни був дует “TVORCHI” і посів 6-те місце.

В 2022-му золоту перемогу в Євробаченні приніс Україні дует “Kalush Orchestra” з піснею “Стефанія”.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?