“Завжди пишався”: лідер “Океан Ельзи” Вакарчук показав, як виглядає вулиця, яку назвали на честь його батька

Фронтмен "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук прогулявся вулицею, що названа на честь його рідного батька, Івана Олександровича. Де саме знаходиться ця вулиця — детальніше розповість "Один Факт".

Святослав Іванович Вакарчук народився в місті Мукачеве на Закарпатті. Майбутній український музикант і лідер гурту “Океан Ельзи” виховувався в родині видатного українського науковця-фізика Івана Олександровича Вакарчука. Через 2 місяці після народження хлопчика його батько разом із дружиною Світланою Олександрівною переїхав з Мукачева до Львова. Там маленький Святослав із батьками постійно й проживав.

Пройшли роки і десятиліття. 4 квітня 2020 року батька Святослава Вакарчука не стало. Науковця поховали у Львові, де він жив багато років і працював ректором у Львівському університеті імені Івана Франка.

Святослав Вакарчук показав вулицю Львова, названу на честь його рідного батька, Івана Олександровича
Святослав Вакарчук показав вулицю Львова, названу на честь його рідного батька, Івана Олександровича

Батько музиканта Святослава Вакарчука мав звання Героя України, був заслуженим діячем науки і техніки України, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки. В науковця було дійсно багато регалій та здобутків. Не дивно, що саме його їмʼям назвали одну з вулиць у Галицькому районі міста Львова. По ній в один з травневих днів і прогулявся син славетного українського фізика, Святослав Вакарчук.

Нащадок Івана Олександровича зробив селфі у капелюсі на тлі будинку з табличкою, на якій закарбована назва: вулиця Івана Вакарчука.

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук розповів, що ця табличка з назвою вулиці — привід для гордості. Вокаліст зізнався, що колись хотів би пишатись власними дітьми так само, як зараз пишаϵться власним батьком.

В коментарях до цього допису у соціальній мережі Instagram один з користувачів зазначив, що іменем самого Святослава колись назвуть одну з українських вулиць. Інші підписники з ним цілком погодились.

Інша користувачка з нікнеймом vitakameya_777 зізналась, що назвала свого сина на честь Святослава Вакарчука. Підписниця irynatra написала, що Іван Вакарчук дійсно зробив для української освіти дуже багато. Та ще й зміг виховати гарного та гідного сина.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.