“Зі смаком дитинства”: Топ-2 + одне українське слово, які дуже подобаються телеведучому Олександру Педану

Днями телеведучий Олександр Педан вирішив поспілкуватись з підписниками у мікроблозі Instagram на тему українських слів. Дізнайтесь прямо зараз про три слова, які більш за все подобаються Педану

Громадський діяч, телеведучий, майстер українського народного танцю, комік, ведучий українського шоу “Підйом” на Новому каналі, суддя шоу “Хто зверху”, щасливий батько сина та доньки — це все про Олександра Педана. А ще про нього можна сказати: талановита людина – талановита у всьому, від гуморесок і до знання рідної мови. Днями Олександр Педан довів, що в українській мові він дуже добре обізнаний і знає навіть такі слова, які багатьом українцям можуть бути невідомі.

На своїй сторінці в Instagram Олександр Педан опублікував відео, в якому запропонував підписникам невеличке змагання — на знання українських слів:

— Давайте поговоримо на тему улюблених українських слів — озвучив свою пропозицію Педан.

І розпочав це змагання, перерахувавши три свої улюблені українські слова:

  • натхнення;
  • калабаня;
  • воля.

Натхнення, на думку Олександра Педана — дуже красиве і глибоке слово, яке надихає. Зараз його можна почути доволі рідко. А ось слово калабаня для телеведучого — це щось із дитинства. Олександр розповів, що на Хмельниччині, звідки родом він сам — саме цим словом називають… звичайні калюжі. А ще додав, що усілякий раз, коли він його чує — то перед очима спливають образи, як хтось стрибає по калабаням.

Трєте улюблене слово, яке озвучив Олександр Педан — це воля. Його він називає коротким, містким, чітким та закарбованим в українському ДНК. А ще звертає увагу на те, що воно присутнє в українському тризубі.

Наприкінці Педан запропонував шанувальникам розповісти в коментарях і про свої улюблені слова з українського словника. Серед варіантів, які написали підписники телеведучого, є намисто, горнятко, смаколики, липень, телепень, веселка, навпростець, мереживо і навіть Збройні сили України.

Пропонуємо нашим читачам продовжити це змаганнячко. Пишіть в коментарях — які слова української мови є для вас найулюбленішими?

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?