“Квартал-95” і “Дизель шоу” опустили на землю: “Перше питання авторів: кого будемо принижувати цього разу?”

Олег Боднарчук висловив власну оцінку щодо рівня жартів у "Кварталі 95" та "Дизель шоу". Продюсер і режисер зауважив, що "гумор – це завжди приниження".

Журналісти з oboz.ua поспілкувалися з Олегом Боднарчуком з приводу сучасних зірок. Продюсер, що знайомий з більшістю представників українського шоубізу, надав гострі й безкомпромісні оцінки.

Чому гумористичні шоу ображають людей

Не обійшлося й без обговорення двох головних гумористичних програм країни – “Квартал-95” і “Дизель шоу”. З приводу якості гумору в таких виступах пан Олег нагадав цитату з книги “Теорія гумору”. Звучить вона так:

“Гумор – завжди приниження!”

Людина, яка жартує, має намір або мимоволі принижує того, про кого жартує. Такий закон будь-якого анекдоту чи жарту. Іноді це легенька насмішка, а буває й намагання опустити опонента нижче плінтуса.

Боднарчуку довелося колись працювати режисером-постановником шоу “Вар’яти”. Тоді програма Сергія Притули виходила на Новому каналі. Один з учасників колективу намагався довести Сергію, що в його жарті немає приниження. І розповів анекдот про священника. Це не лише приниження священників, але й віри, дійшов висновку тоді Олег. Усі “Вар’яти” згодом погодилися з ним.

Чому гумористичні шоу ображають людей

Тож не дивно, що після виходу чергового випуску “Вечірнього кварталу” або “Дизель-шоу” знаходиться купа ображених людей, честь і гідність яких принизили. Продюсер певен, що готуючи програму, автори першим ділом цікавляться:

“Кого будемо принижувати цього разу?”

Обирають ціль – наш політик, чиновник чи представник іншої професії чи хтось з-за порєбріка. А далі вже починається складання текстів.

Звісно, ніхто не говорить, що сміятися – це гріх. Якщо є якась кумедна ситуація, її можна обіграти. От тільки, на думку Боднарчука, слід враховувати реалії сьогодення й намагатися обходити стороною болючі теми.

Особливо слід враховувати психологічний стан людей, які пережили біль й страждання. Принижувати сміхом переселенців, які не з власної волі змушені були переїхати в інший регіон, почуваються безпорадними і яким важко пристосуватися до нових ментальних особливостей, є принаймні дуже дивно.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?