“Квартал-95” і “Дизель шоу” опустили на землю: “Перше питання авторів: кого будемо принижувати цього разу?”

Олег Боднарчук висловив власну оцінку щодо рівня жартів у "Кварталі 95" та "Дизель шоу". Продюсер і режисер зауважив, що "гумор – це завжди приниження".

Журналісти з oboz.ua поспілкувалися з Олегом Боднарчуком з приводу сучасних зірок. Продюсер, що знайомий з більшістю представників українського шоубізу, надав гострі й безкомпромісні оцінки.

Чому гумористичні шоу ображають людей

Не обійшлося й без обговорення двох головних гумористичних програм країни – “Квартал-95” і “Дизель шоу”. З приводу якості гумору в таких виступах пан Олег нагадав цитату з книги “Теорія гумору”. Звучить вона так:

“Гумор – завжди приниження!”

Людина, яка жартує, має намір або мимоволі принижує того, про кого жартує. Такий закон будь-якого анекдоту чи жарту. Іноді це легенька насмішка, а буває й намагання опустити опонента нижче плінтуса.

Боднарчуку довелося колись працювати режисером-постановником шоу “Вар’яти”. Тоді програма Сергія Притули виходила на Новому каналі. Один з учасників колективу намагався довести Сергію, що в його жарті немає приниження. І розповів анекдот про священника. Це не лише приниження священників, але й віри, дійшов висновку тоді Олег. Усі “Вар’яти” згодом погодилися з ним.

Чому гумористичні шоу ображають людей

Тож не дивно, що після виходу чергового випуску “Вечірнього кварталу” або “Дизель-шоу” знаходиться купа ображених людей, честь і гідність яких принизили. Продюсер певен, що готуючи програму, автори першим ділом цікавляться:

“Кого будемо принижувати цього разу?”

Обирають ціль – наш політик, чиновник чи представник іншої професії чи хтось з-за порєбріка. А далі вже починається складання текстів.

Звісно, ніхто не говорить, що сміятися – це гріх. Якщо є якась кумедна ситуація, її можна обіграти. От тільки, на думку Боднарчука, слід враховувати реалії сьогодення й намагатися обходити стороною болючі теми.

Особливо слід враховувати психологічний стан людей, які пережили біль й страждання. Принижувати сміхом переселенців, які не з власної волі змушені були переїхати в інший регіон, почуваються безпорадними і яким важко пристосуватися до нових ментальних особливостей, є принаймні дуже дивно.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?