Свого часу Ліні Костенко приписували романи з Васею Симоненком та Дмитром Павличком: чи підтвердила поетеса

Ліну Костенко обожнюють не лише шанувальники її таланту. Багато чоловіків втрачали голову від одного погляду поетеси. Чи відповідала знаменитостям взаємністю видатна українка?

Відомо, що Ліна Костенко була заміжня двічі. З польським письменником Єжи-Яном Пахльовським разом навчалися у москві. Та жити на дві країни їм не дозволили партійні функціонери.

Згодом 33-річна жінка побралася з Василем Цвіркуновим, який очолював кіностудію ім. Довженка і втратив ногу на полях боїв у Другу Світову. Разом, попри всі перипетії, прожили чверть віку. Та ходять чутки, що й деякі поети не рівно дихали у бік колеги.

Василь Симоненко

Є чимало свідчень, що між Ліною та Василем були романтичні стосунки. Кохали одне одного таємно, оскільки жінка була на 5 років старша. Він ніжно називав музу Косталіною.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Микола Сом, який мешкав в одній кімнаті гуртожитку з Симоненком, пригадував, як товариш радів, коли Ліна нагороджувала хоча б поглядом. З вуст поетеси жодного зізнання в бік відомого поета не пролунало. Тож невідомо, чи відчувала Костенко щось у відповідь на його кохання-зітхання.

Дмитро Павличко

Кілька десятиліть поспіль ще один поет зберігав коробку сірників, яку купив спеціально на прохання Ліни. Десь у 50-их Костенко навідалася до Львова з москви у гості. Попросила Дмитра прикурити, адже полюбляла затягнутися тютюновим димом.

Ліні Костенко приписували роман із відомим поетом

Той побіг у магазин і придбав сірники. Цю копійчану покупку Дмитро Васильович залишив удома на багато років як пам’ять про відвідини поетеси. Чи став би він робити подібне, якби його серце не тьохкало при зустрічі з поетесою?

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?