9 років минули без Кузьми Скрябіна: згадаємо, яким був Андрій Кузьменко за життя, що раптово обірвалося

2 лютого 2015 року для фанів музиканта Кузьми Скрябіна стало чорним днем. Лідер гурту "Скрябін" 9 років тому втрапив у ДТП із трагічними наслідками. В усьому звинуватили ожеледицю.

Пісні Кузьми Скрябіна й досі не втрачають актуальності, а його романи “Я, побєда і Берлін” та “Місто, в якому не ходять гроші” екранізовані. На прохання батьків, Андрій Кузьменко здобув освіту стоматолога, але жодного дня не працював за професією, бо мав музичний хист.

Ще в дитинстві хлопчик відвідував музичну школу. Вже після закінчення навчання разом із Володимиром Шкондою Андрій створив перший музичний гурт. Сам грав на клавішах, а товариш – на гітарі.

9 років з дня смерті Скрябіна

Все відбувалося саме собою, начебто за велінням згори. Спочатку виконували англомовні композиції, потім перейшли до україномовних. Навіть альбом спромоглися створити, назвавши “Чуєш біль”.

Згодом Кузьму запрошували на телебачення. Його можна було побачити ведучим у різних проєктах, зокрема, “Шанс”, “Гаряча сімка”, “Шиканемо”. На концерти збиралися тисячі шанувальників гурту “Скрябін”. Андрія обожнювали за своєрідний гумор та неординарний талант.

9 років з дня смерті Скрябіна

Натомість ні заслуженим, ні народним артистом за життя він так і не став. Влада не визнавала заслуг музиканта. Напередодні того, як автівка Кузьми врізалася у молоковоз, Скрябін записав гнівне відео, в якому розпинав можновладців на всі усюди. То дехто схиляється до думки, що, ймовірно, було вирішено позбавитися незручного музиканта.

В інтерв’ю Каті Осадчій Андрій розповідав, що не вилазить з-за керма, але їздить дуже обережно. Того фатального дня він їхав після концерту в Кривому Розі на своїй Toyota Sequoia. Дорога внаслідок несприятливих погодних умов перетворилася на справжній каток. То й не дивно, що артиста занесло на зустрічну смугу, де назустріч рухалася вантажівка.

Як виглядає та чим займається єдина красуня-донечка Кузьми Скрябіна
9 років з дня смерті Скрябіна

Поховали Андрія Кузьменка у селі Брюховичі. Саме там перебуває родинний склеп. Мама артиста пережила сина ненадовго. У 2023 році її поховали поряд із сином. Вже після смерті пам’ять видатного українця було вшановано Орденом “За заслуги” І ступеня та званням Героя України.

Донька Скрябіна Барбара відкрила на честь батька пекарні “Львівський круасан”. У кожному закладі можна залишити власний спомин про “місця щасливих людей”.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачево: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”: 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із 29-річною Дашею Кацуріною – “Я в шоці”

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?