Живуть за кордоном “поневолі”: Слава Камінська, Олег Винник, Влад Яма та інші українські зірки-емігранти

Деякі з українських знаменитостей вже понад два роки мешкають за кордоном і повертатись до України — не збираються. "Один Факт" розповість в цьому матеріалі, хто саме знаходиться в списку емігрантів.

Велика кількість українських зірок після початку повномасштабного вторгнення виїхали за кордон. Деякі з них — давно вже повернулись у рідні краї. Але є й такі, хто повертатись додому не планує і продовжує будувати власне життя в інших країнах світу. “Один Факт” зробив добірку українських знаменитостей, які залишились жити за кордоном.

Влад Яма

Влад Яма добре облаштувався із родиною в США
Влад Яма добре облаштувався із родиною в США

Хореограф Влад Яма виїхав з України ще в перші години після початку повномасштабного вторгнення. Зараз він разом із дружиною Ліліаною та сином Леоном мешкає в Америці (Майамі). Там він працює тренером з танців, а влаштувався українець на цю роботу ще на початку 2023 року.

В своїх соцмережах Влад Яма демонструє безтурботне життя в США. Щодо повернення до України хореограф ніяких коментарів не дає. Вочевидь, життя в Америці його цілком влаштовує і тому повертатись назад цей козак не планує.

Олег Винник

Співак Олег Винник перебрався до Німеччини
Співак Олег Винник перебрався до Німеччини

Співак Олег Винник виїхав з України до Німеччини через 2 дні після початку повномасштабного вторгнення, 26 лютого. Співак відразу зник з публічного простору, але в червні 2023 року повернувся, щоб дати своє перше за довгий час інтерв’ю. Після цього про нього знов нічого не чутно.

Відомо, що Олег Винник живе зараз в Німеччині. Він є резидентом цієї європейської країни і мешкав там ще до своєї популярності в Україні. Саме в Німеччині виконавець хіту “Вовчиця” прожив 23 роки. В нього є лише закордонний паспорт, а ось український в нього забрали ще на початку 2000-х років, коли він став на постійний облік в німецькому консульстві.

Олексій Потапенко (Потап)

Олексій Потапенко (Потап) знаходиться в Латинській Америці
Олексій Потапенко (Потап) знаходиться в Латинській Америці

Репер Олексій Потапенко теж виїхав з України і зараз намагається будувати пісенну кар’єру в країнах Латинської Америки. Чоловік Анастасії Каменських зізнався, що за кордоном життя — не цукор. Дорогу у великий шоу-бізнес йому доводиться пробивати заново і це дуже складно.

Лідія Таран

Телеведуча Лідія Таран зараз живе і працює у Франції
Телеведуча Лідія Таран зараз живе і працює у Франції

Телеведуча з каналу “1+1” зараз мешкає разом із донькою у Франції. Лідія виїхала з України після початку повномасштабного вторгнення і, вочевидь, повертатись не планує. У віці 44 років жінка — знов стала студенткою і поступила до магістратури в один із французьких університетів.

Також Лідія Таран працює кореспонденткою каналу “1+1” у Франції і пише статті. Її донька Василина — Теж освоїлася у Франції, втягнулась у навчання. Василина вже закінчила 9-й клас ліцею, дуже сумує за домом, але в той же час – вдячна мамі за те, що та вивезла її подалі від війни.

Олена Шоптенко

Хорегограф Олена Шоптенко переїхала разом із сином до Австрії
Хорегограф Олена Шоптенко переїхала разом із сином до Австрії

Хореографіня Олена Шоптенко після початку повномасштабного вторгнення виїхала з України до Австрії. Разом із нею живе її 5-річний синок Олексій. Хлопчик ходить у Відні у дитячий садочок. Сама Олена продовжує займатись хореографічною діяльністю. До України вона навідується рідко. Танцівниця розповіла, що не готова привозити сина до Києва, бо зараз там дуже небезпечно.

Слава Камінська

Вокалістка Слава Камінська обрала для еміграції Іспанію та Нідерланди
Вокалістка Слава Камінська обрала для еміграції Іспанію та Нідерланди

Колишня вокаліста українського гурту “НеАнгели” Слава Камінська зараз мешкає за кордоном разом зі своїм сином Леоном, донькою Лаурою і новим обранцем. Вони переїхали усією великою родиною відразу після початку вторгнення і мешкають в Іспанії та Нідерландах. За словами Камінської – повертатись вона не збирається через те, що “все складно в головах у наших”. В подальшому співачка вибачилась за таке різке висловлювання в бік українців і пояснила, що сказала це зопалу, бо образилась за хейт через її російську мову.

Олександр Еллерт

Комік Олександр Еллерт живе в Америці
Комік Олександр Еллерт живе в Америці

Колишній сценарист студії “Квартал-95” Олександр Еллерт зараз мешкає в Америці. Там же він і працює. В соціальних мережах стендам-комік розповідав, що виїхав з України на цілком законній підставі, згідно з усіма нормами законодавства. Також Еллерт зазначив, що в липні та грудні 2022 року (тобто, вже після початку вторгнення) — він повертався до України. А ще колишній хлопець акторки Ксенії Мішиної повідомив, що перетнев кордон без допомоги колег по творчому цеху з “Кварталу-95”. Зробити цей крок йому не допомагав ані доктор Комаровський, ані програма “Шлях”, ані добробат.

Анна Різатдінова

 

Гімнастка Анна Різатдінова переїхала з родиною до Барселони
Гімнастка Анна Різатдінова переїхала з родиною до Барселони

Українська гімнастка Анна Різатдінова разом із своїм сином та мамою зараз мешкає у Барселоні. Зірка розповіла, що планує повертатись до України і жити тут постійно. А ось 6-річного сина Романа залишить до закінчення війни за кордоном. Як зізналась Різатдінова: для неї безпека дитини завжди буде на першому місці. Гімнастка також повідомила, що життя на дві країни для неї — це занадто складно і важко. Через це в неї навіть депресія починається.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?