Ольга Сумська поділилась рецептом вітамінного чаю із популярної весняної квітки: “Збирайте не біля доріг”

Ольга Сумська розповіла, який чай готуϵ навесні я з яких квіточок його заварюϵ. А ще дала пораду, де збирати квіти до чаю. Дізнайтесь прямо зараз, який вітамінний напій пʼϵ славетна Роксолана.

Українська артистка Ольга Вʼячеславівна Сумська неодноразово доводить суспільству, що талановита людина — талановита у всьому. Окрім виступів на сцені ця тендітна жінка і готувати вміϵ, і за собою доглядати встигаϵ. Нещодавно акторка поділилась в Stories Instagram одним із найкращих рецептів весняного вітамінного чаю, який вона готуϵ самостійно.

Основу вітамінного чаю від Ольги Сумської складають… молоді квіти кульбаби. Артистка радить заварювати саме молоді кульбабки, із жовтими шапочками. Збирати ці весняні квіточки краще подалі від доріг, щоб в їх складі не містились небезпечні речовини.
Ольга Сумська дала пораду — пити чай із кульбаб хоча б протягом одного тижня. Також вона зазначила, що самі кульбаби після заварювання – можна їсти. Вони так само корисні, як і заварений із них чай.

Ольга Сумська розповіла, із чого готує вітамінний чай навесні
Ольга Сумська розповіла, із чого готує вітамінний чай навесні

Кульбаба — це не просто яскраво-жовта весняна квітка, яка радуϵ око. Вона маϵ лікувальні властивості, які відомі з давніх часів. Вона належить до родини айстрових і квітне в середині та наприкінці весни.

В складі зелені кульбаб міститься велика кількість вітамінів, кальцію, мінералів, магнію та заліза. Зокрема, в складі квітки ϵ вітамін А, С, К, Е, а також – деякі вітаміни з групи В.
Вживати кульбабу в їжу можна в сирому вигляді або приготовану (у вигляді салатів чи чаю).
Чай із квіток кульбаби добре стимулюϵ апетит, здатний поліпшити роботу нервової системи, допомагаϵ позбавитись закрепів. Таокж чай із кульбаби показано пити людям, що страждають від закрепів.

Приймати чай із молодої кульбаби краще за 30-40 хвилин до прийому їжі, 1-3 рази на день. Перед застосування квітки бажано промити в гарячій воді.

Збирати кульбаби для приготування чаю краще рано-вранці, подалі від трас та доріг.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.