Альона чи Олена? Як насправді звуть дочку Миколи Мозгового і колишню Олександра Пономарьова

Як правильно звуть доньку славетного композитора Миколи Мозгового: Олена чи все ж Альона і в чому різниця між цими двома іменами? Детальніше розповість "Один факт".

Олена Мозгова — відома українська продюсерка і донька композитора Миколи Мозгового. Як насправді звучить імʼя ціϵї жінки українською мовою — Олена чи все ж Альона? “Один факт” пропонуϵ розібратись у цьому детальніше.

Українська культура наповнена самим різноманітними іменами, серед яких ϵ й Альона з Оленою. На перший погляд здаϵться, що це — абсолютно однакові імена. Просто трошечки з різною формою. Але насправді — вони відрізняються і мають геть різне значення.
Імʼя “Олена” маϵ глибоке історичне коріння. “Олена” – українська версія грецького імені Έλενη, яке пройшло через численні мовні трансформації. В народі його повʼязують із граціϵю та красою.

Олена Мозгова розповіла, як її звати насправді
Олена Мозгова розповіла, як її звати насправді

“Альона” — окреме українське імʼя, яке маϵ німецьке та словʼянське коріння. Його часто використовують задля вираження власної індивідуальності.

Обидва ці імені мають подібні лінгвістичні корені, але в той же час можуть відрізнятись в залежності від контексту. Втім, справжнϵ імʼя доньки Миколи Мозгового все ж Олена. Саме в такому варіанті її називають друзі й колеги.

Значення імені “Олена”

Імʼя “Олена” походить від імені давньогрецького Бога Сонця Геліоса. Дослівний його переклад: сонячне світло. В Греції існувало трохи інше жіноче імʼя, повʼязане із Геліосом. Дівчат там називали Селена, причому давали таке імʼя переважно тим, хто народився в аристократичних родинах.

 

Значення імені Олена
Значення імені Олена

Цікаво, що у світовій історії імʼя “Олена” часто повʼязують із Оленою Троянською — тою самою, через яку трапилась троянська війна. В Україні батьки часто називають своїх донечок Оленами, адже це імʼя символізуϵ життерадісність, сонячну енергетику і доброзичливість. Дівчата з таким імʼям — дуже допитливі, слухняні і відповідальні. Олени вміють дружити, дуже вірні, шанують старших.

Нові статті

Схожі статті

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?