Зустрілись міць і творчість: Принцеса Ксена з Івано-Франківщини завітала в гості до поетеси Ліни Костенко

Українська поетеса Ліна Костенка влаштувала теплу зустріч для письменниці Оксани "Ксени" Рубаняк. Про що говорили дві творчі особистості і за що одна одну хвалили? "Один факт" розповість детальніше.

Рудоволоса письменниця Оксана Рубаняк з Івано-Франківщини завітала в гості до своϵї колеги, 94-річної Ліни Костенко. Оксана стала відомою в Україні не тільки через власну творчість, а й завдяки досягненням на фронті.

Адже безпосередньо в день вторгнення Оксана пішла до лав ЗСУ, вступивши в Добровольче формування Івано-Франківської територіальної громади. Згодом Оксана вступила до ЗСУ. Від початку служби рудоволоса і сонячна дівчина взяла собі псевдо “Ксена”.

Окрім служби в українській армії Оксана “Ксена” Рубаняк займаϵться написанням віршів та прози. В неї ϵ 2 поетичні збірки: “Орнаменти долі” вийшла в 2020 році і “Назустріч смерті”, що була опублікована в 2022 році. Не дивно, що із Ліною Костенко Ксена відразу знайшла спільну мову.

Зустріч Ліни Костенко і Оксани Ксени Рубаняк
Зустріч Ліни Костенко і Оксани Ксени Рубаняк

Двом творчим особистостям дійсно було про що поспілкуватись. Ліна Костенко під час зустрічі висловила своϵ захоплення мужністю та відданістю українських захисників, до числа яких належить і “Ксена”.

Я пишаюся тим, що в нашій країні ϵ такі сміливі та талановиті люди, як Оксана Рубаняк – зазначила поетеса Ліна Костенко

Також пані Ліна відзначила, що Оксана і багато інших героїв, що зараз боронять нашу державу — здатні не тільки захищати Україну, але й несуть в собі любов до української культури та мистецтва.

Оксана Рубаняк у свою чергу теж сказала декілька теплих слів на адресу Ліни Костенко. Письменниця та захисниця України зазначила, що для неї було великою честю зустрітись із такою видатною особистістю, як поетеса Ліна Костенко.

Ксена розповіла, що творча діяльність та поезія ціϵї жінки завжди її надихала на нові звершення і досягнення. Зараз, у надскладний для країни час, Оксана ще більше відчуваϵ силу та значення кожного слова у віршах Ліни Василівни Костенко.

Нові статті

Схожі статті

У якій воді замочувати квасолю, щоб вона розварилася швидше і зберегла корисні речовини: холодній чи теплій

Щоб квасоля добре розварилася — її перед приготуванням деякий час вимочують у воді. Якої температури повинна бути вода — холодною чи гарячою? "Один Факт" розповість про це нижче.

Як зняти готівку і переказати гроші у разі відключень світла: “Приватбанк” розповів українцям, куди йти

Віялові відключення світла за останні декілька днів стали для України нормою. В державному банку "ПриватБанк" розповіли, як зняти готівку та переказати кошти у випадку, коли світла немаϵ.

Чи можна висаджувати чорнобривці поряд із помідорами: головні правила сусідства, які принесуть лише користь

Бархатці або чорнобривці — яскрава квітка, яку висаджують не тільки на квіткових клумбах. Дізнайтесь, навіщо чорнобривці саджають посеред городу і чи можна їх розміщувати поряд з помідорами.

Унікальний ландшафтний парк Клебан-Бик в 60 км від Донецька: памʼятка природи з колекціϵю скамʼянілостей

Заповідник Клебан-Бик на Донеччині – це осередок скамʼянілих представників флори і фауни, який в давні часи слугував притулком для давніх кочових племен. Дізнайтесь історію цього мальовничого міста.