Французький тост від Ярославського: шеф-кухар приготував до сніданку десерт із черствої паски (Рецепт)

Справжній шеф-кухар зможе приготувати десерт навіть із зачерствілої пасочки. Саме це й зробив Володимир Ярославський з "МастерШефу", приготувавши солоденькі тости із Великодньої випічки.

Якщо після великодніх свят у вас залишилась паска — спробуйте приготувати з неї смачний, хрусткий та солоденький тост до ранкового чаювання. Рецептом такого смаколика поділився із користувачами соціальних мереж кухар з “МастерШефу” Володимир Ярославський.

Швидкий та смачний десерт до сніданку з паски або французький тост — це ідеальний варіант поживного сніданку. У Франції такі хрусткі хлібці називають Пан Пердю, а ще ці тости відомі в народі як “забутий хліб”. Ось що знадобиться для їхнього приготування:

  • молоко: 100 г;
  • сирі курячі яйця: 3 штуки;
  • цукор: 25-30 г;
  • кориця;
  • цедра з цитрусових фруктів (лимон, апельсин, мандарин) — за бажанням.

Покрокова інструкція з приготування тостів із паски за рецептом Володимира Ярославського

Крок № 1. Змішати яйця з молоком, цукром та корицею за допомогою вінчика.

Крок № 2. Нарізати зачерствілу пасочку на шматочки завтовшки 2 см.

Крок № 3. Розігріти на пательні рослинну олію.

Крок № 4. Кожен шматочок паски змочити в молочній суміші з обох сторін та обсмажити на рослинній олії з кожної сторони, допоки не появиться золотиста скоринка.

Крок № 5. Викласти обсмажений тост із пасочки на окрему пласку тарілку і додати кульку морозива. Замість морозива Володимир Ярославський радить ще використовувати столову ложку збитих вершків та зверху полити невеликою кількістю меду чи солодкого сиропу.

Крок № 6. Підсмажити на сухій пательні горсточку лісових горішків. Попередньо їх треба подрібнити.

Готові французькі тости Пан Пердю слід посипати зверху смаженими та дрібними лісовими горішками. Десерт готовий! Можете куштувати з кавою або чаϵм. Смачного!

До речі, замість пасок, що залишились після Великодня — можна використати будь-який інший зачерствілий хліб.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.