94-річна поетеса була з ним “шовкова”: як виглядав чоловік Ліни Костенко, який став коханням усього її життя

За нею упадали Дмитро Павличко, Василь Симоненко й чимало інших видатних чоловіків. А Ліна Костенко справжнє кохання зустріла в 33 роки й досі зберігає вірність своєму благовірному.

Єжи Ян Пахльовський

За цього парубка Ліна вийшла заміж, коли їй минуло 26 років. З польським письменником познайомилася, коли поїхала навчатися до москви. У шлюбі народилася донечка Оксана. Цим стосункам не судилося скластися щасливо, оскільки по завершенні вишу Єжи повернувся жити до Польщі, а Костенко – до України. Оскільки жінка не знайшла в собі сил покинути рідну батьківщину, довелося розлучитися.

Найбільше кохання Ліни Костенко

Аркадій Добровольський

У 28 років Ліна закохалася в сценариста кіностудії ім. Довженка. На жаль, 48-річний письменник був одружений і мав доньку. Тож ніяк не міг визначитися, з ким йому краще. Вони разом написали сценарій до стрічки “Перевірте свої годинники”. Та йти з сім’ї чоловіку не довелося, оскільки Костенко закохалася в іншого. Тепер уже по-справжньому.

Найбільше кохання Ліни Костенко

Василь Цвіркунов

Вони познайомилися, коли поетесі минуло 33 роки. Йому було 46. Його призначили директором кіностудії. Василь не мав ноги через поранення на війні. Натомість був одруженим і з двома дітьми.

Найбільше кохання Ліни Костенко

Отже, для закоханої шістдесятниці настало справжнє пекло. Та серцю не накажеш. Обоє закохалися з першого погляду. Лише Василю Васильовичу вдалося перетворити норовливу жіночку на шовкову, оскільки він взявся її захищати й цим підкорив.

Він розвивав українське кіно, вона писала вірші, далекі від совєцьких стандартів. Врешті у 1969 році вони побралися, й на світ з’явився синочок, якого теж назвали Васильком. Вітчим чудово поладнав з Оксанкою. Дійшло до того, що рідного батька вона називала Єжи, а Василя – татом.

Найбільше кохання Ліни Костенко

Це були 37 років суцільного щастя, попри те, що Цвіркунова звільнили з кіностудії й доводилося рахувати кожну копійчину. У 2000-му чоловіка після кількох інсультів не стало. Вона й досі спілкується з ним у снах, хоча минуло вже 24 роки самотності.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.