Ще краще, ніж Мер’єм Узерлі: на роль Роксолани першою затвердили іншу актрису – українську (ФОТО)

Турецький серіал "Величне століття. Роксолана" вийшов на телеекрани 2011 року з Мер'єм Узерлі в головній ролі. Та задовго до цього відчайдушну українку зіграла українка.

1 сезон серіалу “Роксолана” вийшов у 1996 році. Головну роль зіграла Ольга Сумська. Вона стала її зірковим часом. Зіграти дівчину-полонянку, яка примудрилася стати султанкою, мріяло зо дві сотні акторок.

Сумська насправді не збиралася цього робити, оскільки за кілька років до того посварилася з режисером Борисом Небієрідзе. Та її вмовили сходити на проби, які дівчина пройшла блискуче.

Першою Хюррем Султан зіграла українка Ольга Сумська

У 1988 році Ольга Сумська мала зіграти у стрічці “Гори димлять”. Та запальна юнка почала заявляти претензії режисеру, і Небієрідзе вигнав її за 3 дні. Акторці було 22 роки. Вона мала високий зріст, а їй замість коня видали якесь поні. Оля обурилася, що в неї ноги волочаться по землі, але замість заміни коня замінили акторку.

Звісно, вони з Борисом після подібного перетворилися на заклятих ворогів. Коли за кілька років Раїса Недашковська порадила Сумській сходити на кастинг у серіал “Роксолана”, Оля спочатку навідріз відмовилася.

Першою Хюррем Султан зіграла українка Ольга Сумська

А потім подумала й зателефонувала другій режисерці Ірині Іващенко з проханням записати її на проби. Та спочатку злякалася, але потім таки призначила зустріч із Борисом. Оля зіграла сцену розставання з нареченим, і Небієрідзе, забувши старі образи, радісно вигукнув:

“Я її знайшов! Ось моя Роксолана!”

Тепер Сумська безмежно вдячна режисеру за подібний подарунок долі. Адже ця роль стала її зірковим часом. Український варіант, порівняно з турецьким, виявився набагато меншим – всього 3 сезони та 50 серій. Але ж був відзнятий значно раніше.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.