Ще краще, ніж Мер’єм Узерлі: на роль Роксолани першою затвердили іншу актрису – українську (ФОТО)

Турецький серіал "Величне століття. Роксолана" вийшов на телеекрани 2011 року з Мер'єм Узерлі в головній ролі. Та задовго до цього відчайдушну українку зіграла українка.

1 сезон серіалу “Роксолана” вийшов у 1996 році. Головну роль зіграла Ольга Сумська. Вона стала її зірковим часом. Зіграти дівчину-полонянку, яка примудрилася стати султанкою, мріяло зо дві сотні акторок.

Сумська насправді не збиралася цього робити, оскільки за кілька років до того посварилася з режисером Борисом Небієрідзе. Та її вмовили сходити на проби, які дівчина пройшла блискуче.

Першою Хюррем Султан зіграла українка Ольга Сумська

У 1988 році Ольга Сумська мала зіграти у стрічці “Гори димлять”. Та запальна юнка почала заявляти претензії режисеру, і Небієрідзе вигнав її за 3 дні. Акторці було 22 роки. Вона мала високий зріст, а їй замість коня видали якесь поні. Оля обурилася, що в неї ноги волочаться по землі, але замість заміни коня замінили акторку.

Звісно, вони з Борисом після подібного перетворилися на заклятих ворогів. Коли за кілька років Раїса Недашковська порадила Сумській сходити на кастинг у серіал “Роксолана”, Оля спочатку навідріз відмовилася.

Першою Хюррем Султан зіграла українка Ольга Сумська

А потім подумала й зателефонувала другій режисерці Ірині Іващенко з проханням записати її на проби. Та спочатку злякалася, але потім таки призначила зустріч із Борисом. Оля зіграла сцену розставання з нареченим, і Небієрідзе, забувши старі образи, радісно вигукнув:

“Я її знайшов! Ось моя Роксолана!”

Тепер Сумська безмежно вдячна режисеру за подібний подарунок долі. Адже ця роль стала її зірковим часом. Український варіант, порівняно з турецьким, виявився набагато меншим – всього 3 сезони та 50 серій. Але ж був відзнятий значно раніше.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?