Ада Роговцева, Руслана, Ліна Костенко та ще 4 жінки, які прославили Україну на весь світ своϵю творчістю

Україна славиться працьовитими і вродливими жінками. Вони представляють країну на міжнародних майданчиках і завдяки творчості роблять Україні добру славу у світі. Знайомтесь із цими красунями.

Видатні українські жінки сучасності невпинно працюють на благо України. “Один Факт” назве найпопулярніших українок, які роблять нашу країну відомою у всьому світі.

Ада Роговцева

Українська акторка театру та кіно Ада Роговцева
Українська акторка театру та кіно Ада Роговцева

Ада Роговцева – талановита акторка українського театру та кіно. В пані Ади безліч великих національних нагород. Серед них — Шевченківська премія, звання народної артистки України і Героя України.

Руслана Лижичко

Переможниця Євробачення 2004 Руслана Лижичко
Переможниця Євробачення 2004 Руслана Лижичко

Руслана Лижичко — талановита виконавиця, артистка, співачка і продюсерка. В 2004 році Руслана з піснею “Дикі танці” блискуче виступила на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення”. Лижичко здобула там перше місце — вперше в історії української незалежності. В той же рік їй присвоїли звання народної артистки України.

Ольга Сумська

Українська Роксолана сучасності Ольга Сумська
Українська Роксолана сучасності Ольга Сумська

Телеведуча, акторка театру та кіно, власниця звання Заслуженої артистки України Ольга Сумська прославилася завдяки своїм ролям в кіно. Одна з найвідоміших її робіт – це Роксолана в однойменному серіалі. Також пані Ольга грала в двох продовженнях: “Квітка імперії” та “Сходження на трон”.

Ліна Костенко

Письменниця з України Ліна Костенко
Письменниця з України Ліна Костенко

Письменниця Ліна Костенко стала справжнім прикладом натхнення для багатьох українців. В своїй поезії ця творча жінка завжди відстоювала власну думку і відкрито піддавала критиці владу. В 2022 році пані Ліна була номінована на міжнародну Нобелівську премію з літератури.

Джамала

Переможниця Євробачення 2016, співачка Джамала
Переможниця Євробачення 2016, співачка Джамала

Джамала – талановита українська співачка з унікальним голосом. В 2016 році вона представляла Україну на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення 2016” і здобула там перше місце. Пісня, з якою виступала тоді Джамала, називалась “1944”.

Тіна Кароль

Тіна Кароль — справжня українська красуня та ікона стилю в українському шоу-бізнесі. В 2006 році вона заспівала “Show Me Your Love” на “Євробаченні” і збодула 7-ме місце. Маϵ звання народної артистки України, працювала тренером на телешоу “Голос Країни” та “Голос. Діти”.

Ірма Вітовська

Українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца
Українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська-Ванца

Ірма Вітовська — відома українська акторка, продюсерка, заслужена артистка України. Ірма прославилась завдяки сіткому “Леся + Рома”, а за останні декілька років зіграла ще багато визначних ролей в кінострічках українських режисерів. Серед них “Мої думки тихі”, “Брама”, “Подорожники” та інші.

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.