Любить не тільки театральне мистецтво: захоплення і хобі талановитої Ади Роговцевої, про які мало хто знаϵ

Талановита акторка Ада Роговцева в житті захоплюється не тільки грою на сцені. Є в пані Ади й інші улюблені заняття, про які шанувальники навіть не здогадуються. "Один Факт" розповість про них.

Ада Миколаївна Роговцева — одна із найвідоміших артисток сучасної і радянської України. За національністю вона – українка і народилась в невеличкому місті Глухів Шосткінського району Сумської області.

З молодих років пані Ада обрала для себе акторську професію. В 1959 році майбутня артистка українського театру імені Лесі Українки з успіхом закінчила навчання в Київському інституті театрального мистецтва імені І. Карпенко-Карого. В цьому ж році стала служити на сцені Київського драматичного театру імені Лесі Українки і присвятила роботі в ньому 35 років свого життя.

Ада Роговцева багато грала на сцені театру та знімалась у кіно. Окрім творчої діяльності в артистки були й інші захоплення.

Щоденники

Ада Роговцева все життя пише щоденники
Ада Роговцева все життя пише щоденники

Ада Роговцева вела щоденники майже усе своє життя. В них артистка ретельно записувала власні думки, досягнення на творчій ниві, багато іншої автобіографічної інформації.

Письменництво

Завдяки своїм щоденникам Ада Роговцева змогла реалізуватись не тільки як артистка, але й як письменниця. Персональні записи допомогли їй створити автобіографічну книгу “Свідоцтво про життя”. В цій книзі акторка розповіла про театр, на сцені якого грала багато років, розкрила таємниці своїх ролей в цьому театрі, торкнулась і тем про близьких людей, друзів, знайомих і власних батьків.

Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги
Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги

До речі, ця автобіографічна повість — не єдина книга славетної Ади Роговцевої. В 2006 році акторка створила свій перший письменницький твір під назвою “Мій Костя”. Ця книга стала присвятою коханому чоловікові Костянтину Степанкову, з яким Ада Миколаївна прожила в шлюбі 46 щасливих років.

Також Ада Роговцева пише і вірші. Її поетичні твори навіть публікували в альманасі “Українська хвиля”. Ось один із них:

Соловей ці три ночі сміявся і плакав,
У безвихідь і сум я поринула з ним,
Соловей на подвір’ї – то добра ознака,
Заборона ваганням болючим і злим.
Соловей-соловейко, сіренька пташино!
Одкричусь і одплачуся гірко, без слів –
Я люблю! Тож я знаю – щаслива хвилина,
Коли в серці щемить соловейковий спів.

Волонтерська діяльність

З 2014 року Ада Роговцева активно займається волонтерською діяльністю. Акторка збирає гроші на потреби українських захисників, а в 2016 році самостійно приїхала до Краматорська, щоб тут вручити особисто відзнаки “Народний Герой України” активістам і бійцям.

Ада Роговцева любить займатись волонтерством
Ада Роговцева любить займатись волонтерством

Ада Роговцева приймає захисників і у себе вдома. Пропонує воїнам посильну допомогу та можливість перепочити, зварити їсти, помитися, попрати речі.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?