Любить не тільки театральне мистецтво: захоплення і хобі талановитої Ади Роговцевої, про які мало хто знаϵ

Талановита акторка Ада Роговцева в житті захоплюється не тільки грою на сцені. Є в пані Ади й інші улюблені заняття, про які шанувальники навіть не здогадуються. "Один Факт" розповість про них.

Ада Миколаївна Роговцева — одна із найвідоміших артисток сучасної і радянської України. За національністю вона – українка і народилась в невеличкому місті Глухів Шосткінського району Сумської області.

З молодих років пані Ада обрала для себе акторську професію. В 1959 році майбутня артистка українського театру імені Лесі Українки з успіхом закінчила навчання в Київському інституті театрального мистецтва імені І. Карпенко-Карого. В цьому ж році стала служити на сцені Київського драматичного театру імені Лесі Українки і присвятила роботі в ньому 35 років свого життя.

Ада Роговцева багато грала на сцені театру та знімалась у кіно. Окрім творчої діяльності в артистки були й інші захоплення.

Щоденники

Ада Роговцева все життя пише щоденники
Ада Роговцева все життя пише щоденники

Ада Роговцева вела щоденники майже усе своє життя. В них артистка ретельно записувала власні думки, досягнення на творчій ниві, багато іншої автобіографічної інформації.

Письменництво

Завдяки своїм щоденникам Ада Роговцева змогла реалізуватись не тільки як артистка, але й як письменниця. Персональні записи допомогли їй створити автобіографічну книгу “Свідоцтво про життя”. В цій книзі акторка розповіла про театр, на сцені якого грала багато років, розкрила таємниці своїх ролей в цьому театрі, торкнулась і тем про близьких людей, друзів, знайомих і власних батьків.

Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги
Ада Роговцева пише вірші та автобіографічні книги

До речі, ця автобіографічна повість — не єдина книга славетної Ади Роговцевої. В 2006 році акторка створила свій перший письменницький твір під назвою “Мій Костя”. Ця книга стала присвятою коханому чоловікові Костянтину Степанкову, з яким Ада Миколаївна прожила в шлюбі 46 щасливих років.

Також Ада Роговцева пише і вірші. Її поетичні твори навіть публікували в альманасі “Українська хвиля”. Ось один із них:

Соловей ці три ночі сміявся і плакав,
У безвихідь і сум я поринула з ним,
Соловей на подвір’ї – то добра ознака,
Заборона ваганням болючим і злим.
Соловей-соловейко, сіренька пташино!
Одкричусь і одплачуся гірко, без слів –
Я люблю! Тож я знаю – щаслива хвилина,
Коли в серці щемить соловейковий спів.

Волонтерська діяльність

З 2014 року Ада Роговцева активно займається волонтерською діяльністю. Акторка збирає гроші на потреби українських захисників, а в 2016 році самостійно приїхала до Краматорська, щоб тут вручити особисто відзнаки “Народний Герой України” активістам і бійцям.

Ада Роговцева любить займатись волонтерством
Ада Роговцева любить займатись волонтерством

Ада Роговцева приймає захисників і у себе вдома. Пропонує воїнам посильну допомогу та можливість перепочити, зварити їсти, помитися, попрати речі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?