“Настали часи, коли немає кому пику набити”: Анатолій Хостікоєв зізнався, чого йому не вистачає в театрі

Український актор Анатолій Хостікоєв публічно звернувся до режисерів і глядачів та розповів, які часи він хоче повернути до театру та за чим нудьгує.

Народний артист України, провідний актор театру імені Івана Франка, Анатолій Хостікоєв поділився своїми враженнями після перегляду вистави “Отелло”, поставленої режисером Давидом Петросяном. Видатний актор висловив своє захоплення колективу театру за чудову постановку.

Актор згадав, що з Андрієм Жолдаком вони створили найкращі вистави, хоча під час репетицій одного разу навіть кинув у нього стілець. Також він висловив жаль, що нині немає можливості таким чином виразити свої емоції в процесі творчої роботи.

Анатолій Хостікоєв розповів про Андрія Жолдака
Анатолій Хостікоєв розповів про Андрія Жолдака

Анатолій Хостікоєв звернувся до режисера у своїх соціальних мережах, нагадуючи йому про обіцянку працювати разом над іншою виставою, від якої Петросян врешті-решт відмовився. Давид Петросян довгий час переконував його взяти участь у постановці “Короля Ліра”, Анатолій намагався відмовитися від цієї ролі протягом року. Режисер наполягав, що саме ця роль буде найбільш актуальною у всіх сенсах.

Коли Анатолій нарешті погодився, він створив свого Ліра – величного, безжального, трагічного. Він докладно вивчив увесь текст, який, як відомо, написаний віршами. Але несподівано Петросян відмовився від постановки і вирішив поставити іншу виставу в театрі Лесі Українки, яка вийшла блискучою.

Анатолій Хостікоєв розповів про Давида Петросяна
Анатолій Хостікоєв розповів про Давида Петросяна

Актор розповів про непередбачені труднощі, які виникли під час прем’єри вистави “Отелло”. За його словами, подія не обійшлася без курйозів, що дали змогу глянути на питання поведінки в театрі під новим кутом.

Анатолій планував відвідати прем’єру, але йому не вдалося цього зробити. Він зазначив, що в той день сталася технічна несправність – згорів пульт управління. Завдяки зусиллям професіоналів театру виставу вдалося провести, хоч і в умовах ручного управління технічними процесами.

Анатолій Хостікоєв розповів, чого йому не вистачає в театрі зараз
Анатолій Хостікоєв розповів, чого йому не вистачає в театрі зараз

Хостікоєв поділився, що в таких обставинах лайка, яка супроводжувала роботу технічного персоналу, часом перебивала акторів, які намагалися донести до аудиторії високомовний текст Шекспіра. Звуки, що доносилися з освітлювального цеху, створювали додаткові труднощі для артистів, які змушені були перекрикувати шум.

Описуючи свої враження після вистави Петросяна, Хостікоєв розповів, що залишив театр у піднесеному настрої, наповнений хорошим гумором і позитивом. Він аплодував талановитим акторам, а також усім, хто брав участь у створенні вистави, включаючи технічні цехи, авторів афіші та музикантів. Це, на його думку, був прояв визнання і поваги до праці кожного, хто долучився до створення магії на сцені.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?