“Доплачував радіостанціям”: дружина Кузьми Скрябіна здивувала зізнанням про україномовні пісні музиканта

Удова Кузьми Скрябіна Світлана Бабійчук поділилась спогадами про початок карʼєри чоловіка. Вона пригадала, про що мріяв молодий Скрябін і що йому доводилось робити, аби його мрія стала реальністю.

Дружина відомого співака Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) у розмові поділилась із Тіною Кароль спогадами про те, як важко було свого часу артисту просувати україномовну творчість.

Культовий музикант Кузьма Скрябін загинув в дорожній пригоді 2 лютого 2015 року. Після себе артист залишив велику творчу спадщину і чимало пісень на українській мові. Але за словами його удови Світлани Бабійчук – чоловікові свого часу довелось чимало постаратися, щоб його україномовні хіти зазвучали на радіостанціях нашої країни.

Андрій Кузьменко завжди хотів, щоб на радіостанціях країни звучали україномовні пісні
Андрій Кузьменко завжди хотів, щоб на радіостанціях країни звучали україномовні пісні

У відвертій розмові Світлана Бабійчук розповіла, що Кузьмі свого часу довелося доволі складно. Адже просувати власні твори прийшлося самотужки і за гроші.

Удова артиста пригадала, що понад 20 років тому Андрію Кузьменко приходилося платити українським радіостанціям за те, щоб в ефір ставили його україномовні твори. Адже на той момент усі українські пісні вважались не форматом, а в трендах знаходився російський шансон.

Світлана Бабійчук пригадала, що Кузьма засмучувався через те, що україномовні пісні в його рідній Україні називали “не форматом”. Десь в 2002 році, коли Андрій Кузьменко створив свої треки “Наші”, “Нова “Статуя Свободи”” — він вже усвідомлював, що українська культура потребує повного відокремлення від культури російської. Тому зі своїм репертуаром, який складався саме з україномовних пісень — Кузьменко пішов на радіостанції. Але там українську музику в ефіри брати не хотіли. Казали, що, мовляв – немає в неї популярності.

Світлана Бабійчук і Кузьма Скрябін
Світлана Бабійчук і Кузьма Скрябін

Бабійчук розповіла також, що Кузьма Скрябін вже тоді хотів достукатися до всіх і йшов навіть на те, аби платити гроші за свої пісні. Тільки б їх випускали в ефір.

Він платив і не раз, всюди платив — зазначила удова музиканта.

За словами жінки, Андрій Кузьменко завжди вважав, що Україні варто плекати свої таланти. І йому було дуже боляче від того, що українці не можуть відокремитись від російської культури та ділитися власними творчими здобутками.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.