Заборонене кохання: як Ада Роговцева покохала одруженого викладача на все життя і не пошкодувала про це

Ада Миколаївна Роговцева — справжня перлина українського театру та кінематографу. За своє довге життя 86-річна акторка пережила лише одне велике кохання — до свого викладача.

Ада Роговцева вперше закохалася ще в студентські роки. Любов до куратора своєї групи Костянтина Степанкова виявилась першою та єдиною за все життя. Її акторка пронесла крізь десятиліття та 46 років купалася в коханні найулюбленішого чоловіка.

Кость Петрович, як його називала Ада Миколаївна – був на 11 років старший за неї. Спочатку перепоною на шляху до їх особистого щастя стала… інша родина. Викладач Степанков на той момент був одружений, в нього підростала донька.

В молоді роки Костянтин Степанков був справжнім красенем. За ним бігали майже усі дівчата з навчальної групи. Молода Ада Роговцева ж довгий час намагалася себе стримувати. Та поклик серця виявився сильнішим за розум. Закохані почали потайки від усіх зустрічатись.

Настав момент в їх відносинах, коли Костянтину Степанкову набрид таємний роман. Викладач вирішив розлучитись та зробив пропозицію руки та серця коханій Аді.

Розписались молодята тихо в 1959 році, а на весіллі була присутня лише мама Ади Миколаївни. Бабуся дівчини засудила вибір онуки, тому майбутній народній артистці України довелось взяти з дому лише ковдру і виделку та піти геть — в нове життя із коханим Костем Петровичем.

Ада Роговцева і Костянтин Степанков
Ада Роговцева і Костянтин Степанков

І Ада Роговцева, і Костянтин Петрович були щасливими в шлюбі, хоча іноді їх щастя затьмарювала нестача грошей. В своїй творчій професії вони були успішними, але в той час платили їм мало. Втім, побутові негаразди зовсім не засмучували закоханих. Ада Роговцева, як мудра дружина – стійко переносила усі тяготи родинного життя. Коли Кость Петрович захворів на туберкульоз — вона змогла його виходити і зцілила своїм коханням та турботою.

В 1962 році Ада Миколаївна народила первістка. Хлопчика вона вирішила назвати на честь чоловіка – Костянтином. Ще через 10 років в родині зʼявилась дівчинка Катерина. Кость Петрович настільки любив свою Аду, що виконував будь-які її забаганки. Усе життя в їх творчій родині підпорядковувалось фразі: “Ада хоче”.

Родинна ідилія Степанкова та Роговцевої тривала довгих 46 років. Костянтин Петрович відійшов у засвіти в 2004 році. Його здолала онкологічна хвороба. Старший син пари Костянтин теж прожив недовго та покинув цей світ.

Ада Роговцева була щасливою в шлюбі із Костянтином Степанковим довгих 46 років
Ада Роговцева була щасливою в шлюбі із Костянтином Степанковим довгих 46 років

Після смерті найрідніших чоловіків, сина та чоловіка — сенсом життя для Ади Роговцевої стала турбота про онуку Дарину (доньку її сина Кості). Також Ада Миколаївна тепло спілкується із донькою Катериною і разом із нею займається волонтерською діяльністю.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.