“Наша душа”: Ауріка Ротару розповіла про останній концерт Ніни Матвієнко і її настанови для українців

Ауріка Ротару поділилася спогадами про Ніну Матвієнко. Співачка пригадала, де пройшов останній концерт української квіткі-душі – Ніни Митрофанівни. Не оминула увагою і її настанови для українців.

Молодша сестра Софії Михайлівни Ротару, Ауріка поділилась теплими спогадами про Ніну Митрофанівну Матвієнко. Українська квітка-душа відійшла у засвіти 8 жовтня 2023 року після онкологічної хвороби. Але до цього – встигла відіграти свій останній концерт. І залишити українцям свої настанови.

Ауріка Михайлівна пригадала, що концерт, який вони грали разом із Ніною Митрофанівною – проходив у Львові. Він став для Матвієнко останнім перед тим, як вона дізналася про свою хворобу. Вже тоді, за спогадами Ауріки Ротару – співачка скаржилася на погане самопочуття.

Ауріка Ротару розповіла про останній концерт Ніни Матвієнко
Ауріка Ротару розповіла про останній концерт Ніни Матвієнко

Це було друге серпня, і під час вранішньої кави в кавʼярні біля отелю Ніна Матвієнко розповіла колежанці по творчій сцені про те, що її самопочуття чомусь погіршилося.

Втім, вечірній концерт для маріупольців артистка все ж відпрацювала. На другий день увесь склад артистів вирушив додому, до Києва. Після цього, за словами Ауріки Ротару – Ніна Матвієнко дізналась про свою страшну хворобу.

В теплих спогадах Ауріки Ротару Ніна Митрофанівна назавжди залишилась щирою та відкритою людиною. Вона допомагала геть усім, хто до неї звертався по допомогу.

Ауріка Ротару пригадала, якою була Ніна Матвієнко
Ауріка Ротару пригадала, якою була Ніна Матвієнко

А ще Ніна Матвієнко усім серцем любила Україну. Ауріка Ротару назавжди запамʼятала настанову, яку співачка залишила своїм співвітчизникам:

Любіть Україну! Бережіть Україну!

Цю фразу Ніна Митрофанівна постійно казала і своїм колегам, і звичайним українцям, що приходили на її концерти.

Ауріка Ротару зазначила, що в останні дні життя Ніна Митрофанівна нікого не хотіла бачити – окрім доньки Тоні. Тому їй не вдалось відвідати артистку. Та в памʼяті вона назавжди залишилася мудрою і щирою жінкою.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.