Желе з порічки від української Роксолани: Ольга Сумська поділилась рецептом солодкого десерту на зиму

Ольга Сумська неодноразово доводила свій талант не тільки на театральній сцені, але й на домашній кухні. Наприклад, днями акторка поділилася рецептом желе зі свіжих порічок. Спробуйте, це - смачно!

Українська акторка театру та кіно Ольга Сумська поділилась смачним рецептом желе з порічки. На сторінці у соціальній мережі Instagram вона розповіла, як приготувати десерт із божественним смаком.

Процес приготування желе із порічки за рецептом Ольги Сумської – досить простий. В першу чергу акторка помила червону смородину (порічку) безпосередньо з гілочками. Далі послідовність її дій була такою.

Ольга Сумська розповіла, як приготувати желе з порічки
Ольга Сумська розповіла, як приготувати желе з порічки

Крок № 1. Порічку необхідно засипати в каструлю із товстим дном.

Крок № 2. Поставити каструлю на вогонь. Під час нагріву перемʼяти порічку у пюре.

Крок № 3. Додати до майбутнього желе сік одного лимона. Він збереже колір солодкого десерту.

Крок № 4. Прокипʼятити ягоди порічки. Процідити на друшляк з дрібними дірочками ягідну масу в окрему ємність. Ольга Сумська радить розминати ягоди порічки черпаком. За словами акторки – цей лайфхак дуже зручний.

Крок № 5. Смородиновий сік в чистому вигляді треба встановити на вогонь і додати до нього цукор. На 1 кг ягід Ольга Сумська радить насипати максимум дві склянки цукру.

Крок № 6. Варити желе 20 хвилин на середньому вогні. Ягідний сік потрібно постійно помішувати – щоб не пригорів.

Додатково акторка додала дві частки апельсину. В той же час пінку господиня знімати не радить. Бо вона виконує роль загущувача. До того ж, через 20 хвилин пінка повністю зникне сама.

Останній крок – розкласти готове желе з порічки в банки. Попередньо Сумська обробляє їх гарячою парою. Далі — в кожну ємність розливає желе та закриває металевими кришками. Банки потрібно перевернути і залишити в такому вигляді стояти до ранку.

Желе з порічки від Ольги Сумської
Желе з порічки від Ольги Сумської

Ольга Сумська неодноразово ділиться рецептами улюблених страв у соціальних мережах. На її сторінці в Instagram можна віднайти рецепти пасок, пирогу зі сливами, полуничного джему і корисних сніданків.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.