Біблів, Джамала, Зібров і ще 2: як українські зірки живуть без світла – у них теж його немає по 16 годин

Регулярні відключення світла вже стали частиною повсякденного життя українців. Не оминули вони і українських знаменитостей. Як без нього живуть Джамала, Віталіна Біблів та інші зірки?

Відключення світла вже стали невідʼємною частиною життя кожного пересічного українця. Та й знаменитостей блекаути стороною не обходять. Експерти прогнозують, що найближчими роками постійні вимкнення світла, нажаль, стануть нашою реальністю. Тому треба адаптуватись під нові умови життя. Павербанки, портативні зарядні станції та ліхтарики зараз вже є ледь не в кожній оселі.

Як ще пристосовуються до тривалих відключень світла українські зірки?

Павло Зібров

Павло Зібров, схоже – підготувався до знеструмлень заздалегідь та набагато краще, аніж його колеги. Артист живе в заміському будинку, де в нього встановлені… сонячні батареї. Зібров встановив їх чотири роки тому і дуже радий, що прийняв саме таке рішення.
Співак зізнається, що такі прилади дуже вигідні, економічні та екологічні – особливо у спекотну та сонячну погоду.

Павло Зібров розповів, як підготувався до блекаутів
Павло Зібров розповів, як підготувався до блекаутів

Окрім сонячних панелей Павло Зібров також придбав потужний генератор, декілька пристроїв для підзарядки та фільтр для питної води. На думку артиста – його родина добре підготувалась до тривалих відключень світла.

Водночас володар пишних вус зізнається, що взимку з цим складніше. Оскільки світовий день в цей період – короткий, то сонячні панелі генерують менше енергії. Та й генератор вони намагаються не навантажувати занадто сильно. Перед виїздом на музичну студію артист завжди дивиться графіки вимкнень світла та намагається підлаштовуватись. Бо там, нажаль, ніяких альтернативних джерел живлення немає.

Джамала

Про свої емоції щодо постійних знеструмлень декілька днів тому розповіла і переможниця “Євробачення 2016”, співачка Джамала. В травні вона стала мамою втретє і тому щоденна відсутність світла дається їй вкрай нелегко.

Виконавиця зізналась, що декілька тижнів після народження молодшого сина Аліма намагалась триматись і не плакати. Вона стримувала сльози, коли після приїзду з пологового будинку в них вдома не було світла.

Не плакала Джамала й тоді, коли через знеструмлення їй разом з трьома хлопчиками довелось до першої години ночі сидіти в автівці під підʼїздом, бо не було ані сил, ані можливості піднятись на 11-й поверх пішки – тим паче після недавніх пологів.

Не плакала артистка від відчаю і тоді, коли після довгого відключення електроенергії вона встигла зварити на вечерю лише рис, а котлети в духовці залишились сирими. Бо настав час чергового блекауту.

Однак настав момент, коли їй все ж прийшлося заплакати. Одного разу світло надовго вимкнули вночі. І грудне молоко, яке вона зціджувала протягом місяця і берегла в морозильній камері – перетворилось на йогурт.

Користувачі соцмереж підтримали співачку, а колишня “фабрикантка” MamaRika в коментарях поділилась своєю історією про грудне молоко, яке теж зіпсувалось під час постійних блекаутів на початку повномасштабного вторгнення росіян.

Віталіна Біблів

Віталіна Біблів за містом чекає світла по 15-20 годин
Віталіна Біблів за містом чекає світла по 15-20 годин

Акторка Віталіна Біблів розповіла, що цього літа в неї видалась невеличка відпустка, яку вона проводить за містом. І там, де вона зараз живе – світло вимикають на 15-20 годин. Тож, електроенергія стала для неї таким собі Санта-Клаусом з мішечком світлих подарунків. Віталіна вже й забула, як теє світло виглядає.

Наталія Могилевська

Наталія Могилевська розповіла, що робить, коли світло вимикають
Наталія Могилевська розповіла, що робить, коли світло вимикають

Співачка Наталія Могилевська, яка два роки тому вдочерила двох дівчат, також розповіла свою історію про світло та його відсутність. Коли в їх оселі вимикають електроенергію – то відразу починається боротьба за собачку Айку. Бо без світла неможливо ані працювати та проводити робочі ефіри, ані уроки вчити старшій доньці. Тому єдиний вихід – піти на вулицю та погуляти із собачкою.

Айка ще ніколи в житті не була такою популярною – сміючись, зазначила Наталія Могилевська.

Також артистка додала, що іноді за день вони гуляють із собачкою по 5-6 разів на день.

Вʼячеслав Довженко

Актор Вʼячеслав Довженко зізнався, що світло в нього в квартирі вмикають лише на 2.5 години. Він живе на 10-му поверсі та має в наявності лише електроплиту. Тому іноді не встигає навіть приготувати їжу та зарядити павербанк.

Актор Вʼячеслав Довженко зізнався, що світло в нього в квартирі вмикають лише на 2.5 години
Актор Вʼячеслав Довженко зізнався, що світло в нього в квартирі вмикають лише на 2.5 години

Актор зазначив, що готовий терпіти незручності, але все ж таки хотілось більше пояснень від влади. Бо з комунікацією зараз – повне непорозуміння. Люди не розуміють, чому графіки вимкнення світла не працюють.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.