Першою оголосила про Незалежність України в 1991-му: як зараз виглядає екс-дикторка каналу “УТ-1” Білоножко

Щороку 24 серпня Україна святкує народження Незалежності. Зараз мало хто з українців памʼятає – хто повідомив новину про появу на світ Незалежної української держави. Нагадуємо, як звати диктора.

Вчора, 24 серпня, Україна відзначила 33-річчя своєї Незалежності.

Акт, що кардинально змінив українську історію — зачитали багато років тому на українському каналі “УТ-1”. Диктора, якому довірили його оприлюднити перед широкою аудиторією українців – звали… Світлана Білоножко.

Зараз ця жінка відома в Україні як співачка, але на той момент пані Світлана працювала дикторкою.

Народна артистка Світлана Білоножко присвятила роботі на телебаченні понад 14 років. День 24 серпня 1991 року став для неї по-справжньому легендарним. Ведуча на той момент навіть не здогадувалась про те, яку важливу для всієї країни новину вона оголосить в прямому ефірі.

Раніше ведуча зізнавалася, що коли вперше побачила той Акт – то злякалася. На той момент їй здавалося, що в неї немає достатнього досвіду для того, щоб розповідати подібні новини. Втім, така нагода їй випала і Світлана Білоножко нею скористалася.

Я настільки розхвилювалася, що подумала: це мій останній день на телебаченні – зізнавалася згодом дикторка.

Ця відповідальність здалася їй занадто великою. До того ж, програму дивилися чимало українських глядачів. Врешті решт, майбутня співачка зрозуміла – в неї немає іншого вибору. Білоножко змогла опанувати хвилювання та оголосила всій країні цю важливу новину.

Світлана Білоножко першою зачитала Акт проголошення Незалежності
Світлана Білоножко першою зачитала Акт проголошення Незалежності

Світлана Білоножко пригадала, що відразу після проголошення радісної новини Акт Незалежності в неї забрали. Світлані навіть не вдалося сфотографувати важливий документ для архіву. Втім, за неї це зробив її чоловік, Віталій Білоножко. Нажаль, відео зберегти не вдалося.

Зараз 66-річна Світлана Білоножко — одна із найпопулярніших зірок сучасної України. Жінка продовжує виступати на великій сцені.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?