Не мудрість, а дикість: як наложниці султана Сулеймана запобігали вагітності – так вчила сама Хюррем Султан

Наложниці султана Османської імперії Сулеймана були добре знайомі із мудрощами та оберегами від "цікавого положення". "Один Факт" розповість, які саме засоби використовували султанші.

Турецький серіал “Величне століття” відкрив для багатьох глядачів із різних куточків світу багато таємниць з життя наложниць в Османській імперії. Багато реалій життя в гаремі так і залишилися поза кадром. Наприклад, ті, що стосувалися народження дітей.

В гаремі вважалося великим даром завагітніти від султана. Однак цей момент суворо регулювали. І хоча падишах був би не проти стати батьком для якомога більшої кількості діточок – купа спадкоємців на престол була не кращим варіантом. Щонайменше це було нерозумно.

Як наложниці султана захищали себе від небажаної вагітності
Як наложниці султана захищали себе від небажаної вагітності

Саме тому всі наложниці, які допускалися до опочивальні султана Сулеймана — ретельно оберігалися від небажаної вагітності. Для цього в дівчат існувало багацько різноманітних способів.

В XVI столітті, коли існувала Османська імперія з її гаремами — не було сучасних пігулок та спіралей, якими б можна було захиститися від “цікавого положення”. Однак існувала так звана народна мудрість, завдяки якій важливі знання передавалися із одного покоління до іншого. Звісно, вона не завжди була для наложниць безпечною, але загалом мала право на існування і демонструвала власну ефективність.

Зокрема, кохані жінки султана Сулеймана виконували спринцювання з використанням кислих соків. Ця кислота знищувала головних винуватців запліднення, але часто впливала й на здорові тканини, залишаючи на них опіки.

Як наложниці султана захищали себе від небажаної вагітності
Як наложниці султана захищали себе від небажаної вагітності

Перед настанням ночі наложниці султана Сулеймана готували собі концентровані напої із полину, хвоща, мʼяти та крокусу. Ці настої діяли, як абортивний засіб, але погано впливали на стан здоровʼя наложниці турецького султана.

Також рабині використовували різноманітні олії, які перешкоджали настанню вагітності.

Нові статті

Схожі статті

Стиль “мінімалізм” та “по-багатому”: як виглядає місце 35-річної Ксенії Мішиної, де вона спить щодня

Ксенія Мішина ще ні разу не проводила екскурсію по своїй квартирі, але час від часу можна побачити деякі кімнати в її Instagram - як виглядає оселя акторки?

“Витрачає гроші Павліка”: 30-річна Катя Репяхова зізналась, де бере гроші на свої потреби – “Я все сама”

Катерині Репяховій часто дорікають, що її забезпечує чоловік Віктор Павлік, незважаючи на те, що дівчина має свій блог і магазин, де добре заробляє - чи дійсно це так?

“Я тепер знаю – підбріхує”: 49-річна Ірма Вітовська повідомила таємницю, яку приховував її син-підліток

Ірма Вітовська розсекретила таємницю сина, про яку дізналася випадково. Чим живе 13-річний хлопець та якою мовою розмовляє поза межами батьківського будинку? "Один Факт" розповість більше деталей.

“Це триває 6 років”: Олена Кравець розповіла про неприємну хворобу, яку вона не може побороти – який діагноз

Гумористка Оленка Кравець нещодавно зізналась, що має певні проблемі зі здоров'ям, які з нею протягом тривалого періоду - який діагноз поставили акторці?