Надихнулась героїнею роману: 18-річна Соломія Опришко розсекретила, звідки взявся псевдонім Klavdia Petrivna

Соломія Опришко багато місяців поспіль приховувала власну зовнішність, виступаючи під псевдонімом Klavdia Petrivna. Сценічне імʼя було обране виконавицею не просто так. Читайте його історію далі.

Створити таємничий сценічний образ юну співачку Соломію Опришко надихнув роман письменника Володимира Винниченка “Записки Кирпатого Мефістофеля”. Головну героїню цього твору звали саме Клавдією Петрівною. Деякі риси персонажу артистка перейняла для власної творчості.

Літератор Винниченко описував цю дівчину як ту, що мала багатий внутрішній світ і водночас – нестандартну зовнішність. Klavdia Petrivna – це добра та чуйна дівчина, яка завжди і всюди намагалася догодити оточуючим людям.

За сюжетом книги Винниченка – Клавдія Петрівна була заміжньою жінкою, якій по Долі було жити окремо від чоловіка. В неї є єдиний син Костік, якого Клавдія виховує самотужки.

Яків Михайлюк – обранець Клавдії Петрівни – вважає стосунки із нею певним актом благодійності. Саме тому він живе окремо від родини, в далекій далечині та надсилає дружині із сином матеріальну допомогу у вигляді 100 рублів на місяць.

В Клавдії Петрівни – неймовірно багатий внутрішній світ. Жінка завжди має на меті постійну самореалізацію. Низка невдалих спроб досягти успіху приводить до того, що героїня поринає у власні страхи та комплекси.

Автор книги описує Клавдію Петрівну як незграбну, невпевнену в собі і водночас – дуже щиру жіночку. Вона має блискуче, витке та густе волосся, малесенькі оченята, широкі губи та довгий ніс.

Соломія Опришко, що надихнулась героїнею роману та створила образ Клавдії Петрівни на українській сцені – в реальному житті також дуже соромʼязлива та скромна дівчина. Її ідея не показувати обличчя широкому загалу – зовсім не піар-хід. Виконавиця мала певний страх, що якщо її пісні не “зайдуть”, то вона осоромиться на сцені.

Історія псевдоніму Соломії Опришко
Історія псевдоніму Соломії Опришко

До речі, героїня роману “Записки Кирпатого Мефістофеля” теж полюбляла носити капелюхи. Втім, за словами актора книги Володимира Винниченка — без капелюха цей персонаж виглядав більш молодшим, аніж в ньому.

Щоб виглядати більш дорослішою, Клавдія в романі намагалась носити стриманий одяг переважно чорних кольорів. Також жіночка полюбляла у вільний час грати на гітарі або ж заспівати.

 

 

Нові статті

Схожі статті

Вивезла в ліс: Руслана Лижичко ошелешила знахідкою у себе вдома, від якої жінки “пищать” – реакція на відео

51-річна Руслана Лижичко поділилася неймовірною історією зі свого життя. Зустріч із володаркою полів могла б завершитись для останньої не дуже гарно, але Руслана показала приклад доброти.

Живе в “чайному будиночку” на 3 поверхи і куштує іспанські делікатеси: з чим залишилася Людмила Янукович

Залишив її саму, а вона й не проти: де оселилась Людмила Янукович і чим займається зараз - має розкішний маєток у Криму та власний бізнес. Подробиці.

Безцінний подарунок для мільйонера: 9-річний хлопчик сплутав багатія з безхатьком і подарував йому долар

Успішний бізнесмен Метт Бусбіс, якому вдалося побудувати статки на сотні мільйонів доларів – розповів про подарунок, який став для нього ціннішим за ці мільйони.

Головний “краш” Насті Каменських змінився до невпізнаваності: як виглядає Потап, якому в 43 роки дають 55

Схоже, що для Потапа життя за кордоном не пішло на користь, принаймні так вважають його фанати - репер різко змінився у зовнішності та погладшав.