Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Наймолодшим вчителем світу за версією книги рекордів Гіннеса став 5-річний хлопчик з Індії. Головного героя цієї дивовижної історії звуть Пратьякш Віджай. В листопаді 2023 року цьому маленькому парубку вдалось здобути собі роботу мрії. На той момент йому було 5 років та 335 днів.

Наймолодший вчитель з йоги - індійський хлопчик Пратьякш Віджай
Наймолодший вчитель з йоги – індійський хлопчик Пратьякш Віджай

Зараз Пратьякшу вже 6.5 років. Його головне хобі протягом останніх двох років – це заняття йогою. Вивчати асани він розпочав, коли йому виповнилось чотири роки. Пройшло  кілька місяців і хлопчик усвідомив, що хоче займатись цим на більш професійному рівні.

Він самостійно ухвалив це рішення про серйозні заняття йогою, а батьки його підтримали в цьому починанні.

Наймолодший вчитель з йоги - індійський хлопчик Пратьякш Віджай
Наймолодший вчитель з йоги – індійський хлопчик Пратьякш Віджай

Пратьякш вирішив, що буде розвивати більш глибокий рівень знань в сфері йоги. Йому хотілося поширити знання з древньої йоги на увесь світ, щоб не тільки він, а й всі люди могли навчитись управляти власним тілом та думками. Адже саме завдяки йозі та різноманітним асанам кожна людина зможе відчути себе по-справжньому вільною та визволитись, нарешті, від напруги.

Маленький вчитель Пратьякш зазначив, що йога сама по собі – дуже гарна справа. Окрім покращення психологічного стану вона підвищує гнучкість тіла, посилює метаболізм та підвищує рівень позитивної енергетики.

Набувши певної практики під час занять, маленький хлопчик почав викладати йогу іншим людям. За словами маленького педагога – він бажав би, щоб його учням було максимально комфортно. Він особливо радить займатись йогою тим, хто постійно тривожиться та нервує.

Просто почніть – зазначив 5-річний вчитель

До речі, головний секрет свого успіху Пратьякш бачить в пораді свого батька. На самому початку занять йогою саме він сказав синові, аби той менше користувався смартфоном та зосередився на виконанні асан. Інший важливий нюанс – правильне та здорове харчування.

Наймолодший вчитель з йоги - індійський хлопчик Пратьякш Віджай
Наймолодший вчитель з йоги – індійський хлопчик Пратьякш Віджай

Це дуже допомогло мені сконцентруватися на моїх цілях в йозі – розповів наймолодший вчитель світу

Нові статті

Схожі статті

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.

Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.