“Інший шлях”: 34-річна фехтувальниця Ольга Харлан розкрила несподівані плани на майбутнє. Яка в неї мрія?

Дворазова олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розсекретила свої плани на майбутнє. Розповідаємо, ким хоче стати дівчина після завершення спортивної карʼєри.

Ольга Генадіївна Харлан – українська фехтувальниця на шаблях, яка двічі ставала призеркою Олімпійських ігор – в 2008 та 2024 році. За свою спортивну карʼєру Харлан виборола шість олімпійських медалей і це – найбільша кількість серед усіх спортсменів, які представляли Україну.

На Олімпійських іграх 2024 року Ольга Харлан здобула золоту медаль в командному турнірі з фехтування та бронзу під час індивідуальних змагань.

Багаторічний спортивний досвід, отриманий під час участі в різноманітних світових та всеукраїнських змаганнях Ольга Харлан не планує втрачати дарма. Спортсменка зізналася, що вже зараз починає жити трошки іншим життям. В її творчих і спортивних планах – відкрити власну академію з фехтування в Україні. В такий спосіб Харлан хоче зробити внесок в майбутнє українського спорту.

Ольга Харлан розповіла, чим планує зайнятись після завершення спортивної карʼєри
Ольга Харлан розповіла, чим планує зайнятись після завершення спортивної карʼєри

Вже зараз фехтувальниця працює саме в цьому напрямку. Ольга Харлан зізналася, що створення академії з фехтування – трошки інший та більш важкий для неї шлях.

Адже фехтувати вона навчилась бездоганно, а ось вчити фехтуванню інших – новий виклик, який Ольга планує подолати з честю.

Я дуже цього хочу, це моя мрія – розповіла Харлан в розмові із журналістами

За словами української спортсменки – вона б дуже хотіла надати молодому поколінню більше розуміння про те, що ж таке насправді фехтування.

Ольга Харлан розповіла, чим планує зайнятись після завершення спортивної карʼєри
Ольга Харлан розповіла, чим планує зайнятись після завершення спортивної карʼєри

Також Харлан розповіла, що перша її академія фехтування буде розташована в Києві. В подальшому ж вона планує відкривати її філіали в інших містах та регіонах України.

На думку Ольги Харлан – займатись спортом дуже важливо, особливо – в наш час. Адже тренування мотивують, навчають дисципліні та розвивають в людині витривалість.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.