Найкраща легкоатлетка Європи-2024: Ярослава Магучіх отримала цінну нагороду разом зі шведським стрибуном

Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи-2024. Українка здобула такий статус вперше. Приз спортсменці вручили на церемонії нагородження European Athletics Awards.

Олімпійська чемпіонка Ярослава Магучіх в 23 роки стала першою українкою, яка стала найкращою легкоатлеткою Європи. Цінний приз спортсменка отримала в межах церемонії нагородження European Athletics Awards. Відповідне повідомлення оприлюднили в Міністерстві молоді та спорту України.

Слід зазначити, що спортсменка-дівчина з України таку нагороду отримує вперше в історії. До Ярослави приз найкращого спортсмена Європи отримував лише хлопець – український спортсмен зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко – в 2013 році.

Ярослава Магучіх особисто прокоментувала свою нагороду. За словами 23-річної спортсменки, для неї, як для українки – кожна перемога має значення. Бо це чудова можливість показати світові, що українська нація продовжує боротись не тільки на військових, але й на спортивних та культурних полях.

Нарешті в мене є й нагорода найкращої атлетки року в Європі. Вона — для всіх українців – наголосила спортсменка

До речі, номінація найкращої легкоатлетки Європи в Ярослави Магучіх — не перша. В 2022 та 2023 році стрибунка вже претендувала на цей приз. Але здобути нагороду не змогла.

Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи
Ярослава Магучіх стала найкращою легкоатлеткою Європи

В червні 2024 року Ярослава Магучіх стала чемпіонкою Європи, а в липні цього ж року змогла встановити новий світовий рекорд на змаганнях Діамантової Ліги.

Тоді спортсменка стрибнула у висоту на 2.10 метри. Вже в серпні 2024 року Магучіх в межах Олімпіади у Парижі здобула для України золоту нагороду.

Раніше “Один Факт” розповідав, що Ярослава Магучіх відклала власне весілля із спортсменом Назаром Степановим на невизначений термін. Причиною цьому стала нестабільна та небезпечна обстановка в Україні. Олімпійська чемпіонка бажає відсвяткувати народження своєї родини на Батьківщині, та наразі це складно зробити.

До того ж, багато друзів Ярослави знаходяться за кордоном та приїхати на свято не зможуть.

Нові статті

Схожі статті

Поділили на трьох: Тімур Мірошниченко розсекретив суму, яку йому заплатили за проведення “Євробачення-2017”

Телеведучий Тімур Мірошниченко пригадав 2017 рік, коли йому довірили проводити "Євробачення". Він розповів, скільки йому заплатили грошей за роботу.

Все почалось в 1981 році: чому в Україні стали переходити з літнього на зимовий час і навпаки – цікавий факт

Сьогодні о 4 годині ранку українці перейшли на зимовий час. Традиція переводити годинники існує в нашій країні багато років. Коли і чому саме її започаткували – читайте в матеріалі "Одного Факту".

“Але ж і гарний був”: 67-річний Павло Зібров показав, яким був в молоді роки – компліменти не забарились

Павло Зібров показав себе в далекому минулому. Співак оприлюднив у соціальних мережах відео, на якому присутній він сам. Набагато молодший, але вже з пишними вусами, які давно стали брендом.

“9 років проводити”: акторка Римма Зюбіна не захотіла зніматись в українському фільмі та назвала причину

Українська акторка Римма Зюбіна розповіла, чому їй довелось відмовитись від участі в українському фільмі. Причина ховалася зовсім не в сценарії. "Один Факт" розповість подробиці в матеріалі.